Авария спря шести блок на АЕЦ "Козлодуй"

Последна промяна на 23 октомври 2012 в 15:10 1836 7

АЕЦ
АЕЦ "Козлодуй" Снимка: Дарик

Авария спря шести блок на АЕЦ "Козлодуй" на 23 октомври в 9.24 ч., съобщиха от "Козлодуй".

1000-мегаватовият блок е бил изключен от електроенергийната система на страната.

Причина за аварията е отказал елемент от управлението на турбогенератора на блока, довел до сработване на защита на турбината и изключване на генератора.

При преходния процес е сработила и защитата на реактора.

Възникналият отказ е в конвенционалната, неядрена част на шести блок.

За случая е уведомена Агенцията за ядрено регулиране, назначена е комисия, която да извърши анализ на обстоятелствата, довели до спирането на блока.

Няма промяна в състоянието на радиационната обстановка на площадката на атомната централа.

След отстраняване на причините за спирането, шести блок ще бъде включен в паралел с електроенергийната система на страната.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.10 2012 в 19:45

Попе, едно време бай Иван Радоев казваше, че най-ценното качество на българина е .... да се съмнява. Да се съмнява във всичко!
Не знам дали това /по-горе написаното от мен/ може да мине за конспирация, но при всички случаи това е един фантастичен сюжет за филм на Костурица... поредният Ъндърграунд от родната действителност. Ежедневна действителност.
Няма такъв сценарист, който дори да се докосне до ежедневните идиотщини в побърканата Му и малоумна държава.

23.10 2012 в 19:24

Ама каква дълбока конспирация намерихте в една изгоряла бобинка, не е истина. Ще сменят каквото не бачка и ще го надуят пак на 100%.

23.10 2012 в 19:06

Good point.

Нищо чудно да си прав.

23.10 2012 в 19:02

Хайде малко.... нещо от теорията на конспирациите. Тази авария има ли някаква връзка с онези френски екстремни спортисти, които говорели лош френски, псували добре на български, облечени били като командоси, водили бой като командоси, яли бой от двама селянина дето си пазели люцерната и... които се били изгубили, ама после се намерили в един джип посред нощ в една ливада с окосена люцерна и т.н......
Ако няма такава връзка, дали има връзка с новият директор на АЕЦ /др.Николов от Герб/, който е специалист по доставка на храни за детските градини, а дори е водил и счетоводство на една детска градина. Ако не е той, дали пък няма връзка с назначената наскоро за директор на един ВЕЦ към АЕЦ другарката Чилова? Която дали е ходила изобщо някога в "повереното" и от Герб предприятие"?
Не е страшно, че Герб са идиоти. Страшното е, че тези ненормалници вече заплашват живота ни пряко с тяхната безотговорност и малоумни кадри на изключително важни и отговорни за населението постове и служби.

23.10 2012 в 17:15

Ще започнат да "аварират" всички блокове, докато не се уплашим и ни принудят да гласуваме против АЕЦ Белене.

23.10 2012 в 15:29

Значи време му е било да се случи и авария.

23.10 2012 в 15:15

Сенаторът Излагаций е наминал в АЕЦ.

Тоя блок 6 не беше ли световен ли, европейски ли, рекордьор по непрекъсната работа без аварийно спиране?