"Атака": Турция препраща сирийските бежанци към България

Елица Мартинова 20 септември 2013 в 13:17 2056 3

Сирийски бежанци. Снимка: ЕПА / БГНЕС, архив
Сирийски бежанци. Снимка: ЕПА / БГНЕС, архив

"Турция препраща бежанците към границите с Гърция и България, за да се отърве от тях", това заяви в декларация от името на партията Павел Шопов от "Атака".

Националистите поискаха за пореден път България да "запечата" границата си с Турция и да забрани влизането на имигранти от Близкия Изток и Африка в страната.

По думите на Шопов България няма ресурс, с който да поддържа пребиваването на имигрантите.

"Този път явно сме в много тежка опасност да пострада българското общество и България. Този поток, виждате, се засилва. Правят се опити да се омаловажава, но този поток е неспирен и с всеки изминат ден той просто се увеличава като брой на преминаващите българската граница. Според зам.-шефа на МВР Васил Маринов месечната издръжка на един сирийски бежанец е 1100 лв., а в същото време пенсията на един пенсионер е 150 лв.", коментира Павел Шопов.

Националистите са категорични, че България не бива да "приема безропотно" всеки, който идва на територията на страната.

По думите на Шопов конфликтът в Сирия е дирижиран от САЩ и някои европейски страни, които искат да се възползва от ситуацията.

Шопов подчерта, че още преди седмица "Атака" е внесла проекторешение за затваряне на границата, но то все още не е вкарано за разглеждане в пленарна зала.

"С всеки изминал час положението става все по-тревожно и драматично, не може политиците да си заравяме главата в пясъка и да чакаме тази опасност да отмине от самосебе си. В последните часове все повече престъпления от бежанци отчитат СДВР", предупреди Шопов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!