"Атака": ГЕРБ оскверни и Света гора

Последна промяна на 29 октомври 2013 в 13:45 2049 8

Зографският манастир в Атон
Зографският манастир в Атон

Протестиращите от Атон са провокатори, а ГЕРБ успя да оскверни дори Света гора.

Такава позиция изпратиха до медиите от пресцентъра на партия "Атака". Съобщението е коментар по скандала между депутати и богослова Светлозар Стоянов, който възникна на корабчето при завръщането на българската парламентарна делегация при Атон.

Според националистите Стоянов е бил провокатор, който с поведението си е осквернил светите места. В прессъобщението си от "Атака" посочват, че той е обиждал и заплашвал парламентарната делегация на България.

OFFNews публикува цялата позиция на националистите по случая:

След като се провалиха многобройните опити за дестабилизация на държавата, организирани от ГЕРБ провокатори, не се посвениха да политизират и осквернят светата територия на Света гора при посещението на група от 24 народни представители в българския манастир „Св. Георги Зографски“ в Атон.  Двама, т.нар. „протестиращи“, си позволиха да крещят „Оставка“ и да обиждат депутати от 42-рото Народно събрание още при пристигането на делегацията на пристанището в Атон, на което свято  място, векове наред пристигащите се прекръстват и целуват земята. Те бяха укротени от възмутените поклонници, намиращи се наблизо.

За втори път стотици поклонници от всички православни страни и светогорски монаси бяха изумени от крясъците на същите лица при пътуването на кораба около атонските брегове. Този път провокаторите отидоха още по-далеч като обсипаха с обиди и закани за саморазправа депутати и други длъжностни лица и правеха всичко възможно да предизвикат народните представители. Органите по сигурността на гръцката държава реагираха незабавно като задържаха провокаторите за обяснение в полицейския участък в гр. Уранополи. По информация от българското консулство в Солун вече е образувана преписка и провокаторите са били освободени, след като са били разпитани за извършеното.

По повод на тези два инцидента в българските медии се правят изключително тенденциозни и манипулативни интерпретации, без да е проучен случаят, без да са събрани необходимите данни за случилото се и без да се вземе мнението на засегнатите народни представители. Особено показателен в това отношение е и излъченият репортаж на 28 октомври в сутрешния блок на бТВ.

Настояваме българските медии да отразяват обективно, а не едностранчиво инцидента, инспириран от ГЕРБ, чиито депутати за пореден път се опитват да изкривят истината за станалото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови