Скандал с депутатите и на връщане от Атон

29 октомври 2013 в 11:35 2716 12

Павел Шопов, Снимка: БГНЕС
Павел Шопов, Снимка: БГНЕС

 

Скандал между депутати и богослов е възникнал на корабчето при завръщането на българската парламентарна делегация от Атон.

Както OFFNews пръв съобщи, делегация от 36 народни представители от всички политически сили бяха посрещнати с плакати и скандирания "Оставка" на пристанището в Уранополи прз уикенда.

На връщане от полуострова, на корабчето към Уранополи, депутатите отново били посрещнати със скандирания "Оставка" - този път от поклонника богослов Светлозар Стоянов, разказа самият той пред bTV. Стоянов заснел случката с камерата си, заради което по-късно бил заплашен, че може да бъде даден под съд и да лежи до 5 години в затвор.

„Не само аз, а и народът ще им търси отговорност, независимо къде са отишли. Когато не са поискали прошка от народа, да ходят по тези свети места. Един вид - с присъствието си да ги оскверняват и да се правим после на велики и на националисти”, коментира пред bTV авторът на клипа.

 Депутатите от БСП Христо Монов и Иван Иванов също взели участие в конфликта. „Колеги от българска социалистическа партия дръпнаха момчето настрани и казаха да даде материала. Той каза, че няма да го даде. Чух г-н Шопов да казва: „Сега ще те чака полиция да не избягаш?!" Това му бяха думите”, спомня си депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов, който също бил в делегацията.

 В скандала се намесил и българският консул в Гърция. „Дойде един и каза „Аз съм консул”. И вика: „Сега ще дойде полицията, взе да звъни по телефоните”, разказва теологът Стоянов.

С пристигането си на сушата в Уранополи, Светлозар бил посрещнат от гръцки полицаи. „Като стигнахме на брега полицията направиха такъв кордон, че да слязат всички и хванаха мене.” По думите му той бил заплашен, че ако не изтрие записа, може да получи до 5 г. затвор. Решил обаче да не го трие.

 „Аз в началото очаквах, че това, което каза г-н Шопов, е плод на някаква емоция, не очаквах, че са извикани полицаи, за да арестуват български гражданин, който вика „Оставка!” на територията на друга държава”, призна депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов пред bTV.

Според депутата Павел Шопов теологът се държал изключително провокативно и търсел конфликт. "Аз също имам запис и ще го покажа, за да видите какво в действителност се случи", коментира той пред OFFNews. Отказа обаче да ни предостави записа, докато не бъде приключена преписката на гръцката полиция срещу Светлозар Стоянов.

"Поискайте преписката от гръцката полиция и всичко ще ви се изясни. Човекът нарушаваше реда, държеше се провокативно, което е недопустомо", каза още той.   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!