Арестуваният кандидат-депутат: Хората на Цветанов ми спретнаха показна акция

Нели Чолашка 23 април 2013 в 17:57 2485 1

Васил Василев, кандидат-депутат на БСП.
Васил Василев, кандидат-депутат на БСП.

Преди мача "Литекс"-"Левски" в събота - 20 април, полицията арестува кандидат-депутата на "Коалиция за България" Васил Василев. Тезата на полицията е, че скандалът започнал от личния автомобил на Василев, който бил паркиран пред охраняема зона, а после се държал арогантно. Според шефа на ОДМВР в Ловеч Георги Иванов кандидат-депутатът крещял: „Ти знаеш ли кой съм аз?”, размахвайки удостоверението си за регистрация от Районната избирателна комисия. Позволил си да блъсне един от униформените.

OFFNews се свърза с кандидат-депутатът Васил Василев, за да чуе неговата гледна точка за скандала.

Той е категоричен, че с нищо не е предизвикал полицаите и причина за ареста му е фактът, че е наблюдавал как охраната на Цветан Цветанов пие кафе с местните полицаи при посещението на шефа на предизборния щаб на ГЕРБ в Ловеч на 16 април. "Това беше показна акция", твърди социалистът.

Той действително е показал регистрацията си в ЦИК на полицаите и е напомнил, че съгласно чл. 30 от Изборния кодекс кандидат-депутати не могат да бъдат арестувани освен за тежки престъпления.

Полицаите му обяснили, че не работят по Изборния кодекс, а по Закона за МВР и го задържали. Освен това започнали да подвикват "Такива боклуци като теб ли ще стават депутати?"

В ареста Василев е получил сърдечна криза, извикана е линейка и лекарите поискали да го вземат в болницата, но полицаите не разрешили. 

Ще съдя полицията в Ловеч за неправомерни действия и затова, че застрашиха живота ми, твърди кандидатът за депутат на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови