Quantcast

Андреева: Забраната за пушене трябва да остане

Последна промяна на 07 октомври 2013 в 14:22 1974 1

Здравният министър Таня Андреева, Снимка: БГНЕС
Здравният министър Таня Андреева, Снимка: БГНЕС

Забраната за пушене на обществени места трябва да остане. Не мисля, че трябва да се правят отстъпки в каквато и да е посока. Това заяви здравният министър Таня Андреева по повод идеята на БСП за облекчаване на пълната забрана за пушене на обществени места.

За първи път в обществото има единство и дори пушачите са подходили толерантно към забраната.

По повод аргументът за загуби на бизнеса заради забраната Андреева е категорична, че със здравето на хората не може да се прави компромис, защото то няма цена.

Връщането на положението със зали за пушачи и за непушачи в заведенията беше едно от обещанията на БСП преди изборите.

Такава беше и позицията на Таня Андреева, която при заставането на поста министър на здравеопазването посочи, че ще работи за либерализирането на забраната. Няколко дни по-късно обаче тя се отметна и беше категорична, че забраната трябва да остане в сегашния й вид.

Въпросът за връщането на залите за пушачи и непушачи беше повдигнат миналата седмица, когато зам.-председателят на групата на левицата в парламента Спас Панчев обяви, че отпадането на пълната забрана за пушене ще стане до края на годината. Вече има законопроект в тази посока, който трябва да бъде приет през ноември, посочи Панчев.

Подписката против отпадането на забраната за пушене на обществени места са подкрепили повече от 71 100 души.  

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.10 2013 в 20:09

На тая трябва да и искат веднага главата ако забраната падне. Здравен министър дето не може да защити нещо което над 70% от Българите искат, няма място в МС.