Андреева: Забраната за пушене трябва да остане

Вероника Шербанова 07 октомври 2013 в 14:22 2769 1

Здравният министър Таня Андреева, Снимка: БГНЕС
Здравният министър Таня Андреева, Снимка: БГНЕС

Забраната за пушене на обществени места трябва да остане. Не мисля, че трябва да се правят отстъпки в каквато и да е посока. Това заяви здравният министър Таня Андреева по повод идеята на БСП за облекчаване на пълната забрана за пушене на обществени места.

За първи път в обществото има единство и дори пушачите са подходили толерантно към забраната.

По повод аргументът за загуби на бизнеса заради забраната Андреева е категорична, че със здравето на хората не може да се прави компромис, защото то няма цена.

Връщането на положението със зали за пушачи и за непушачи в заведенията беше едно от обещанията на БСП преди изборите.

Такава беше и позицията на Таня Андреева, която при заставането на поста министър на здравеопазването посочи, че ще работи за либерализирането на забраната. Няколко дни по-късно обаче тя се отметна и беше категорична, че забраната трябва да остане в сегашния й вид.

Въпросът за връщането на залите за пушачи и непушачи беше повдигнат миналата седмица, когато зам.-председателят на групата на левицата в парламента Спас Панчев обяви, че отпадането на пълната забрана за пушене ще стане до края на годината. Вече има законопроект в тази посока, който трябва да бъде приет през ноември, посочи Панчев.

Подписката против отпадането на забраната за пушене на обществени места са подкрепили повече от 71 100 души.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!