Алексей Петров: Лара е залог за нов мандат на Цветанов

Юлиан Христов 21 март 2013 в 12:23 4804 3

Алексей Петров. Снимка: БГНЕС
Алексей Петров. Снимка: БГНЕС

Отвличането на Лара е залог както за мълчанието на Брендо, така и за връщането на Цветан Цветанов отново на власт. Това каза пред журналисти Алексей Петров. 

Днес се проведе поредното заседание по делото "Октопод", в което Петров е подсъдим за рекет и насилствено отнемане на имущество. 

Пред журналисти Петров коментира случая около отвличането на дъщерята на Евелин Банев-Брендо. Той реши да говори по-подробно и за атентата срещу Златомир Иванов - Златко Барета, за да „бъде чист пред съвестта си и пред Господ".

Бившата барета веднъж вече намекна, че зад похищението на Лара стоят висши държавни служители. В четвъртък той заяви, че в похищението на 10-годишното момиченце са замесени не само бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, но и директорът на ГДБОП Станимир Флоров и Кирил Кирилов-Японеца. "Трябва да се разследва кой каза на Евелин Банев "ще замълчиш" пред италианския съд. Трябва да се разследват и медиите, които направиха услуга като тиражираха заплахата към него", категоричен бе Петров.

Целта беше да се натрапи версията, че това е извършено от чужденци. Въпросът е кой каза чрез медиите на Евелин Банев: „Ще мълчиш пред италианския съд?", подчерта още Петров и добави, че за да се установи кой го е казал, трябва да бъдат разследвани онези медии, които направиха услугата да се тиражира тази заплаха към него, за да замълчи.

"Банев не е споделял, докато беше в затвора, за никакви колумбийци и никакви африканци, а той се зарече, че ако всичко това продължи с него, че ще каже пред италианския съд с какво се занимават Цветан Цветанов, шефът на ГДБОП Станимир Флоров и Кирил Кирилов-Японеца", каза още Петров.

Основният подсъдим по делото "Октопод" загатна, че е имало напрежение в отношенията между шефа на ГДБОП Станимир Флоров и Златомир Иванов, но не като шеф на БОП-а и подсъдим, какъвто е Баретата, а като състуденти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!