Quantcast

Адрияна: Заплашваха ме, че ще изнасилят мама и ще ми отрежат носа

Последна промяна на 04 октомври 2013 в 09:33 9267 23

Адрияна и майка й Снимка: bTV
Адрияна и майка й Снимка: bTV

Омъжената и отвлечена от близки на съпруга си 15-годишна Адрияна Горанова от Троян разказа какво е преживяла, докато полицията я издирваше.

Деветокласничката беше обявена за общодържавно издирване на 30 септември и беше открита невредима в Тръстеник.

"Омъжих се за Найден на 14-и. Три дни след сватбата започнаха да ме тормозят и да ме бият", разказа момичето пред bTV. Затова тя предложила на съпруга си да се прибере с него за известно време при родителите си в Троян. 

" Той обаче поиска да си ходи, но аз казах, че от тука не мърдам. Вечерта ни нападнаха, влязоха на горния етаж и ме откраднаха. Неговите хора пребиха баща ми, биха и леля ми. Заведоха ме в Тръстеник в къщата на братовчеда Габриел", спомня си Адрияна.

 Момичето на няколко пъти каза, че по време на пленничеството се държали добре с нея, не й посягали, но постоянно я заплашвали. Казваха ми, че ако избягам, че изнасилят майка ми, мъжът ми ме заплаши, че ще ми отреже с нож носа. Дори до тоалетна не ме пускаха, всичко правехме в една стая, разказа момичето.

Желанието на Адрияна сега е да продължи образованието си.

 Майката на момичето на свой ред разказа, че само тя знае колко е изстрадала след отвличането на дъщеря си. Ранният брак на Адрияна тя обясни с ромските традиции. "Не сме само ние, ама не сме очаквали, че така ще стане”, каза жената. Тя бе категорична, че вече би премислила много по-добре решението си дали да омъжи дъщеря си.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.10 2013 в 21:28

Алооо,разбирачите що на обяд обсъждате мангалите а не работите.Или ако сте на работа за това ли ви плащат.

04.10 2013 в 16:42

Никак даже.

04.10 2013 в 15:27

Скъпа Българке, срещу природта не се рита. Не бъркай понятията "биологична зрялост" и "социална зрялост" На 15 г. жената е биологично зряла и е напълно готова за функцията отредена и от Природата.
За социалната зрялост са необходими много години възпитание и учение. Които обаче туй хубавко цигане със сигурност няма да получи. За него е най-добре да си намери добър работен мъж.
Защото сега ще започнат да го подмятат като парцал. След година ще дига крак край някоя магистрала.

04.10 2013 в 15:18

Офнюз, понеже демонстрирате афинитет към житие и битие циганского брата, що не си направите труда да проветите:
1. Къде и кога това страдалческо семейство е омъжило 16-годишната кака на Адриана?
2. С колко условни присъди е в момента бащата?
3. Раждала ли е майката в Гърция и къде е детето? /освен другите две по-малки сестри/

04.10 2013 в 15:16

Мангалите са виновни за ниските заплати, и за това че не сме в организацията за икономическо сътрудничество и развитие - ОИСР. мангалите доведоха Сорос и направиха 100% буржоазни експерти в България. Те са виновни, че строяха панелките, дето Виденовата инфлация ги подари на българите, че сега да имат жилище. И евтино сирене и домати произвеждаха в ТКЗС, ЧУМАТА ДА ГИ ТРЪШНЕ, че изхраниха евтино гражданите. Но десните от БКП - неолибералите, още през 1989та, възхваляваха Пиночет. http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/

Правителството на Алиенде изпреварва най-богатата в околността Уругвай, след правителството му Чили отива трайно на дъното, чак до краят на Пиночет, и след него. България има спад заради Чернобил, и десните мерки на Горбачов. После България има възход чак 2004та, заради световният кредитен бум, възход струващ задлъжнялост на граждани и фирми, потребители.

https://www.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gnp_mktp_pp_cd&idim=country:BGR&dl=b g&hl=bg&q=%D0%B1%D0%BD%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gnp_pcap_cd&scale_ y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:CHL:URY:BGR:CUB:MEX:BRA:ARG:VEN&ifdim=region&hl=bg&dl =bg&ind=false

04.10 2013 в 15:05

Приватизация на здравната каса, и създаване на държавни и общински клиники със средства от акциза за алкохол и цигари, от горива замърсители, и акциз автомобил, от опасни машини, стоки и услуги. Приватизация на правителствена болница. Частните болници да лекуват спешни случаи и други, безплатно, чрез парите които дължат за данъци. Без ограничение на здравните каси, те да са занимание на частните болници, само. Сингапур, има 60% БВП направено от държавни фирми. Ето защо имат ниски данъци. Освен, че имат високо БВП на човек, което е безумие да се пропуска. Въпреки това, Сингапур има безплатни клиники, поемащи над една четвърт от всички разходи за здраве, всички. Албания е със същите данъци като нас, и въпреки че имат много гастарбайтери, като нас, те имат същата огромна безработица като България. Трябва ли да има субсидии за когото и да било, ако данъците са в пъти по-малки от страните даващи субсидии?? Нали дясното неще субсидии, а само ниски данъци. Трябва България да бъде изключена от ЕС, защото си направи не европейски данъци, след като влезе в ЕС. А ЕС е направен по модела на подпомагането – лявата стратегия. И какво, ниски данъци, дори никакви, и субсидии за богаташи, от порядъка на милиони евро субсидии, за статуквото в БГ

04.10 2013 в 14:28

До Косьо Евтимов: първо аз съм "бял" :D . Второ, само циганите ли крадат? Ами белите бизнесмени, белите политици ? Честно, това ли е проблема на България- крадящите цигани? Да, част от тях крадат. Но това ли е проблема?
Не искам да се заяждам, просто искам да подчертая, че (1) не всички цигани крадат, (2) че тези които крадат, както всеки крадец е постявен в тази ситуация, (3) белите бизнесмени и депутати са много по-голям проблем в БГ.
Лично познавам няколко циганина и те са изключително добри хора. Познавам и един, дето краде. Но, пък половината ми познати от квартала (Емил Марков в СФ) са крадци и продават хероин...са тва не значи че са лови хора, нито че в квартала всички са такива. Това ми е идеята. Не съдете, не гледайте телевизия, не четете смотаните вестници, замисляйте се по-често и енджой лайф ;) Аз също живях 10 години на запад и там често се чувствах все едно съм циганин :D поне така е третирах...но ето вече съм с магистратура и относително свестен човек ;)
Пийс!

04.10 2013 в 14:12

F1 , изказването ти е малоумно ! Да не искаш да се върне онова време когато баба ти са я омъжили насила на тази крехка възраст и, вместо да учи, са я принудили да ражда деца, във възраст , когато има риск и за майката и за бебето ?! И това, че постоянно рекламират секса по всякакъв начин пред невръстните деца и някои от тях се подвеждат да започнат рано полов живот, не означава, че са зрели и готови за семейство и родителски отговорности ! Все пак, има закони , и те трябва да важат за всички - който ги нарушава, да си плаща за това по посочения в закона начин ! Толкова!

04.10 2013 в 13:35

Лили, няма нищо странно и страшно, че са омъжили момето на 15 г. Ти на колко се проеба?
Баба ми са я омъжили на 14 и е родила и отгледала 8 деца.
Другото е простостотия и мангасария.

04.10 2013 в 13:11

Като гледам майката, май и нея са омъжили на 14... Желая късмет на детето и да завърши образованието си и намери сили да се справи с цялата идиотия в скапаното ни (все още за съжаление) общество.