Абитуриенти отърваха глоба от КАТ

Юлиан Христов 16 май 2012 в 12:06 1850 1

Пътна полиция. Снимка:БГНЕС
Пътна полиция. Снимка:БГНЕС

Абитуриенти от Враца се отърваха без глоби, но с последно предупреждение, след като бяха хванати да шофират в нарушение на Закона за движение по пътищата.

Младежите са предизвикали опасна ситуация в центъра на града, казаха от Областната дирекция на МВР. Те бяха откарани принудително в полицията за това, че се показвали от вратите на автомобилите си и викали. Първоначалното намерение на полицаите било да им наложат солени глоби, но за да не развалят празника на младите хора, решили да им направят само предупреждение.

От КАТ Враца предупредиха абитуриентите и техните родители, че повече компромиси няма да има и вече ще се налагат максимални глоби при всяко нарушение.

От тази година за първи път в София КАТ ще организира ескорти за абитуриенти. За момента 14 софийски училища са заявили ескорт. Заедно с ескортите, по улиците на София в дните на баловете 30 моторизирани полицаи ще следят за хулигански прояви. Те ще имат задачата да „озаптяват“ екзалтираните абитуриенти и да следят да няма инциденти.

 
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!