8 дариха кръв за Денимир

Последна промяна на 04 септември 2012 в 19:47 3904 1

Денимир Велчев. Снимка Facebook
Денимир Велчев. Снимка Facebook

След кръвопреливане с рядката кръвна група АB отрицателна младият писател Денимир Велчев вече е по-добре. Към момента Денимир се лекува в габровската болница.

Днес той вече е по-добре - храни се. Температурата е свалена и му се прелива кръв. Лекарите ни информираха, че към момента има достатъчно дарена кръв. Знам за общо дарени 8 банки АB отрицателна, като освен това има и хора с други кръвни групи, които също са дарили. Искам да благодаря на всички, които ми позвъниха и предложиха да дарят кръв и да помогнат, заяви пред OFFNews.bg неговата сестра Венцислава Велчева.

В края на миналата седмица Денимир беше в много тежко състояние – хемоглобин 44 и висока температура, а многоопрофилната болница в Габрово не разполагаше със запаси от рядката кръвна група АB отрицателна. Денимир страда от рядък вид чернодробен тумор, диагностициран преди 3 г..

Благодарение на отзовалите се кръводарители от Габрово, Севлиево, Трявна, Велико Търново и София младият писател вече е по-добре. 

Венцислава сподели, че дори и хора от Италия и Германия позвънили с желание да помогнат.

Благодаря им, благодаря на всички, каза пред OFFNews.bg сестрата на Денимир.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.09 2012 в 22:52

Браво на отзоволите се на призивът.
Радвам се на новината, че е по-добре. Не знам подробности за заболяването, но му пожелавам скорошно оздравяване. Гледах клипче с него в youtube като комедиант - истински ме разсмя.