56 български строители заминават за Израел

Последна промяна на 28 юни 2012 в 16:27 2999 8

Строители, Снимка: БГНЕС
Строители, Снимка: БГНЕС
56 одобрени български строителни работници заминават на работа в Израел на 23 юли, съобщиха от Агенцията по заетостта. Това е втората група строителни работници, на които се подготвят документите за издаване на работна виза. Първите 49 заминаха на 30 април и вече работят в Израел. Документи на нови кандидати могат да се подават в бюрата по труда в цялата страна. От Агенцията по заетостта съобщават, че изискванията за кандидатстване са променени. Възрастта е увеличена на 50 години и вече не е нужно да доказват степента на образованието и трудовия си стаж чрез документи. Начинът, по който ще се одобряват кандидатите, ще е посредством интервю и практически изпит по заявената професия в София пред представители на Асоциацията на контракторите и строителите в Израел (АСВІ) и на Агенцията по заетостта (АЗ). В рамките на един час те ще трябва да разчетат чертеж и начините на изпълнението му. Имената на успешно преминалите изпита ще бъдат уведомени от АСВІ на АЗ, а бюрата по труда ще уведомят своевременно кандидатите за място, дата и час на интервюто и практическия изпит. Кандидатите трябва сами да организират пътуването си до столицата. Задължителните изисквания към кандидатите са да бъдат граждани на България на възраст над 25 години, да не са работили до момента в Израел, да нямат роднини от първа степен, работещи в Израел, да нямат криминално досие, медицински и физически да са подходящи за усилена работа навън при израелските климатични условия в строителния сектор, да не страдат от туберкулоза, хепатит, сифилис, гонорея и СПИН. Разходите за полетите до Израел и обратно са за сметка на българските работници.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.02 2016 в 16:36

Доколкото имам информация , още докато работех в Израел , моята ЖАЛБА , че : не се плащат реално работните часове в Израел ....... е първата официална , написана на иврит , и подадена към ПИБА-ИЗРАЕЛ .След това в началото на 2013 , постепенно измамните фирмички започнаха по-малко да лъжат в месечните заплати ........ но - въпреки това , просто са свикнали да лъжат , а и ПИБА - не успява да ги " накаже " според тяхното собствено законодателство .
Таке че , : тези българи които са все още в Израел , трябва да са благодарни , че ..... благодарение на такива българи , като мен ..... сега получават по-нормални заплати . Въпреки , че тези които сега са в Израел , са .... страхливци , които си мълчат .... само и само .... да получават някакви пари там .И - тях , много ги е страх / страхливци / , да не ги уволнят и депортират обратно за България . Това е факт .
И - в момента общувам с не правителствена организация , която " следи " какво " работи " тази ПИБА , но - с не съществен успех .
ЯВНО , е много трудно , да се изкоренят престъпленията на тези лицензирани посредници от ПИБА-ИЗРАЕЛ .
Коментарът по-горе направи Михаил Байрактаров , един бивш роб в Израел . Все още - и до снес , тези измамници , не желаят доброволно да ми заплатят реалният труд .Само израелск Съд - може да ги ... ОСЪДИ ...тези израелски измамници .

Въпрос : Къде са тези честни български журналисти .? , никои - не желае да говори за Израел . Нали , българите , не сме слуги ... на целият свят .

15.02 2016 в 16:15

Я давидя какво ще моделирва този модератор на този сайт .
Още веднъж ще повторя - Аз съм един от тези 56 българи заминали преди 3,5 години за Израел .
Модератора на тозе сайт - изобщо да не извършва редакция на моигте думи в коментарите , защото са от първо лице , на човек бил вече в Израел .... и знам каква е РЕАЛНОСТТА .
Моето име е МИХАИЛ БАЙРАКТАРОВ .
И-майл : bairaktarov@abv.bg

15.02 2016 в 16:09

Аз един от тези български строители , за които се пише в тази статия по-горе . Днес е 15-Феруари-2016 .Връщам се назад във времето , за да дам повече и реална информация за работата в Израел .Аз съм един от тези 56 човека , работех 2 години в Израел . Там , на място , разбрахме българите , че - нас ни вземат за роби във вариант 21 - век . Изобщо не преувеличавам .Може би , все още щях да съм там , но - безскруполните израелски посреднически фирмички - изобщо не желаят да спазват така нареченото СПОРАЗУМЕНИЕ м/у България и Израел . Пострадах на работа , трудова злополука , и - не желаят да ме леват в Израел . Преди да си тръгна бях наел един , след това 2-ри израелски азвокат , НО - и до днес адвоката ми , се повтаря ..... не е толкова лесно .... да се ОСЪДЯТ измамните ПОСРЕДНИЧЕСКИ фирмички , които имат лиценз от тяхната ПИБА , която - според мен , просто прикрива ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА извършени спрямо българските строители. Ако , някои ден успея да ги ОСЪДЯ тези измамници , ще Ви информирам тук , тъй като БГ-Медии - не обръщат никакво внимание на тази РЕАЛНОСТ . Аз съм " вървял " по клаузите на ДОГОВОРА , А- сега , да видя - Колко струва израелският Съд по Трудово право .!!!Ако някой иска по обширен коментар , моят и-мейл е следният : bairaktarov@abv.bg
Моето име е Михаил Байрактаров

Последен коментар : Защо мислите , при кандидатстване за работа в Израел - изрично се казва ... , че не трябва да си работил преди това в Израел !!!!
Отговора е следният : За да не можеш да СЪДИШ израелските измамници - посредници , защото ще изминат 10 години , в което -п не може да те наемат на работа . След 10 години , просто изминава давностният срок , след които - измамниците в Израел - не могат да бъдат съдени .Това е действителността , за съжаление .
Иначе , Агенцията по Заетостта - София , с нищо не успяха да помогнат на българите в Израел .Виждам наглост ... в Бюрата по труда - все още висят бланки , че се търсят нови строители за Израел .Каква наглост .!!!

28.06 2012 в 20:47

Отговорих сериозно. Естествено, че искат чертеж да се чете, времето на трънските майстори с око - метър и отвес - плюнка отдавна е минало. Че бизнесът е стабилен и че в него работят главно евреи спор няма, само че не работят като строители. Строителите са главно араби, има филипинци, украинци, поляци и пр. А ако питаш, защото се чудиш дали да ходиш на гурбет, почни от тук http://www.dnevnik.bg/sviat/2003/01/23/54601_skandal_s_bulgarski_gastarbaiteri_namesva_eksposlanici/ , а оттам нататък Гугъл да ти е на помощ.

28.06 2012 в 18:53

a zashto ne iskat hora koito sa rabotili predi v izrael ? znae li niakoi?
<em>
Моля, пишете на кирилица!</em>

28.06 2012 в 18:51

Питам сериозно. В Израел се строи не от вчера, това е стабилен бизнес и в него работят главно евреи и тук-там някой арабин, защото наоколо такива има. Горе пише че искат и чертеж да се чете, значи физическият труд е на второ място, а на първо искат строителен техникум.

28.06 2012 в 18:02

Не се чудете, куега! В приемащата страна физическият труд е привилегия на гоите.

28.06 2012 в 17:23

Бре!

Нямат ли си в Израел строители? Не че има дедо поп против тукашните бачкатори да изкарат по някой шекел и да видят свят, просто се чуди на подбудите на приемащата страна.