53 бездомни кучета са осиновени през август

Елица Мартинова 19 септември 2012 в 12:26 1898 2

Директорът на
Директорът на "Екоравновесие" Манол Нейков, Снимка: БГНЕС

През август от приютите за безстопанствени животни в София са били осиновени 53 бездомни кучета, заяви директорът на „Екоравновесие“ Манол Нейков по време на пресконференция за ежемесечния отчет на общинското предприятие.

За сравнение, през юли месец броят на приютените четириноги е бил 31.

Манолов посочи още, че поради агресия са били умъртвени 11 кучета.

Директорът на "Екоравновесие" подчерта, че броят на оплакалите се граждани през август е запазил тенденциите от предходния месец. Между 1 и 31 август сигнал за некастрирани безпризорни животни са подали 909 граждани, а през юли – 924.

Заловените за кастрация кучета през месеца са общо 526. 438 от тях са били кастрирани и чипирани в приюта в Сеславци, който е и най-големият център за подобни услуги в България.

В приюта в Горни Богров са извършени 68 манипулации, а в Илинденския кастрационен център – 11.

Кучетата, които са останали за постоянно в приютите, са 34. Повечето от тях са заловени в дворове на училища и детски градини.

Манолов посочи още, че тенденцията за ниска смъртност при животните в приютите се запазва, като за август умрелите кучета са 6.

Той не пропусна шанса отново да напомни на стопаните на домашни животни, че е необходимо да ги кастрират и да им поставят чип.

Ежемесечният отчет за дейността на „Екоравновесие“ е част от мерките, които столичният кмет Йорданка Фандъкова предприе в борбата с бездомните кучета. През април тя нареди общинското предприеятие да дава публично информация за извършаната работа и похарчените пари. През юли бяха извършени и административни промени в „Екоравновесие“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!