Нова група - Да окупираме Сеславци!

Нели Чолашка 10 август 2012 в 15:00 1744 4

Приютът в Сеславци. Снимка: БГНЕС
Приютът в Сеславци. Снимка: БГНЕС

Нова група по примера на движението Окупирай Уолстрийт се появи във Facebook - Окупирай Сеславци.

Тази група протестира срещу забраната за достъп на доброволци до приюта за бездомни кучета в Сеславци. 

От призива за протест пред приюта в Сеславци в неделя сутринта става ясно, че на 17 април тази година е променена наредба, която регламентира достъпа на граждани до приюта. До тогава гражданите са имали достъп по 8 часа на ден с изключение на официалните празници.

Промените в наредбата предвиждат: "Редът за достъп на граждани се определя с Правилник на вътрешния ред.

"Това означава че ни връзват ръцете и ни запушват устите!!!! С една дума: Забраняват ни да спасяваме и помагаме на животните вътре да изживеят живота си щастливо", пише в призива Окупирай Сеславци. 

Общинското дружество "Екоравновесие" и кметът на София Йорданка Фандъкова  неколкократно се оплакваха от защитници на кучета, които висят по цял ден в сеславци и пречат на прибирането на опасните бездомни кучета.

Други пък осиновяват непрекъснато настанени в приюта животни, но не ги отглеждат в домовете си, а ги пускат обратно на улицата.

В София вече се строи и нов приют за бездомни кучета в Горни Богров, който на първо време ще е за 1000 животни, а след това ще бъде разширен и ще може да приюти 2000 бездомни кучета.

Той трябва да е готов до октомври. От "Екоравновесие" обещаха след откриването му да започнат да прибират всички опасни кучета по улиците на града и най-вече глутниците.

От началото на тази година двама възрастни мъже починаха след нападение от глутници бездомни кучета в София. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!