35-годишен пловдивчанин заплашил Бойко с бомба

12 февруари 2013 в 10:33 1763 1

Телефон.
Телефон.

35-годишен мъж от пловдивското село Караджово е отправил заплаха за атентат срещу премиера.

Сигналът е подаден в понеделник на телефон 112 около обяд, съобщиха от пресцентъра на МВР. Мъжът не пожелал да се представил и набързо съобщил, че в София ще избухне бомба, а целта била министър-председателят Бойко Борисов.

Последвала светкавична реакция та ГДБОП съвместно с техни колеги от отдел „БОП“ в Пловдив и криминалисти на областната дирекция. 

То телефонния терорист полицаите стигнали, като проследили обаждането, направено от мобилния му телефон. Справка в полицейските регистри показва, че той е криминално проявен, регистриран за кражби и причиняване на средна телесна повреда. При обиска са открити и иззети мобилният телефон и СИМ картата, от която е извършено обаждането.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 326 от НК под наблюдението на Районната прокуратура – Асеновград. Работата по документирането на случая продължава.

Това е втора заплаха срещу премиера за по-малко от седмица. На 7 февруари МВР съобщи, че служители на ГДБОП са задържали 61-годишен мъж, отправил телефонна заплаха на номер 112 срещу премиера. Той изказал недоволство от управлението на страната и заявил, че Бойко Борисов „трябва да бъде убит”. След около час на спешния телефон постъпили още две подобни обаждания от същия номер.

Кметът на селото Димитър Димитров коментира, че Иван решил да си направил майтап по телефона, съобщи "Дарик".

"Няма работа и явно му е било скучно. Жена му изкарва прехраната на семейството с гурбет в чужбина", разказа кметът. Той уточни, че асеновградският съд вече е наложил наказание от 1 година пробация на Койчев заради позвъняването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!