25 от Anonymous арестувани, Интерпол спря сървър на групата в България

Александра Маркарян 29 февруари 2012 в 08:22 6280 0

anonymous
anonymous
25 души, предполагаеми членове на Anonymous, бяха арестувани във вторник в Европа и Южна Америка, пише АП, цитирайки официално съобщение на Интерпол. Блокирани са два сървъра, използвани от членовете на групата в България и Чехия. За отмъщение след арестите сайтът на международната полицейска агенция беше свален. Той не е достъпен от часове. В изявление на международната полицейска агенция се казва, че арестуваните в Аржентина, Чили, Колумбия и Испания са задържани със съдействието на местните полицейски органи, работещи с подкрепата на експертите на Интерпол в Латинска Америка, работещи по разкриване на компютърни престъпления. Задържаните, на възраст между 17 и 40 години, са заподозрени в планиране на кибератаки срещу институции, включително Министерството на отбраната на Колумбия и президентския уебсайт. Арестуваните са разследвани от средата на февруари, съобщава Интерпол. При обиски на 40 помещения в 15 града са били иззети компютърно оборудване и мобилни телефони. Петима от арестуваните са чилийци и колумбийци. Двама от чилийците са 17-годишни, съобщават властите в Чили. По-рано във вторник полицията в Испания обяви, че са арестувани четирима заподозрени членове на Anonymous във връзка с атаките на сайтовете на испанска политическа партия. Тези четирима са сред задържаните 25-има души, за които съобщава Интерпол. Полицията в Испания съобщи още, че са блокирани два сървъра, използвани от членове на групата в България и Чехия. Свалянето на сайта на Интерпол беше съобщено в Туитър чрез профила на Anonymous. Съобщението гласи:
TANGO DOWN? INTERPOL's website looks completely offline now -http://www.interpol.int/ Could it be in response to 25 Anons arrested? Dunno. ^_^
Минути след изявлението, че сайтът е свален в отговор на 25-та арестувани от Anonymous, от същия профил в Туитър до Интерпол се изпраща и съобщението, че Интерпол е "банда, а не международна полицейска организация".
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови