200 души блокираха прохода „Петрохан“

Последна промяна на 26 май 2013 в 16:32 2127 2

Шосето в прохода
Шосето в прохода "Петрохан". Снимка: БГНЕС

Втори за този месец протест блокира днес прохода „Петрохан”. Причина за гражданското недоволството е лошото състояние на пътя. Въпреки държа протестът събра над 200 души.

Въпреки проекта за рехабилитация на шосето, то все още е в трагично състояние - с големи дупки и пропаднали участъци. „Петрохан“ е най-прекият път от София за Северозападна България.

В подкрепа на протеста се обяви и Общинският съвет в Берковица, който прие специална декларация в подкрепа на акцията на шофьорите.

В декларацията си общинските съветници настояват Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Агенция "Пътна инфраструктура" незабавно да продължат ремонта на пътя. Рехабилитацията бе спряна през 2012 г. поради липса на средства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.05 2013 в 18:01

Ми дааа,ще ни направят магистрали,после и детски градини,после и деца ще ни направят.Ама нали забелязвате,че всичко е в бъдеще време,Няма нищо във сегашно.ЩЕ това,ЩЕ онова.Да,ама аз живея сега,не в бъдещето.Тогава и аз ще кажа-ЩЕ работя,някога но не сега!А дотогава в някоя друга държава!

26.05 2013 в 16:46

Кфи пътища бе, ние строим магистрали!