18 ареста в Слънчев бряг и Бургас заради наркотици

03 август 2013 в 09:08 1761 2

Полиция. Снимка: Сергей Антонов
Полиция. Снимка: Сергей Антонов

18 души са били арестувани в Слънчев бряг и Бургас заради притежание и търговия с наркотици при специализирани полицейски операции през последните 4 дни, съобщиха от полицията в областния град.

Задържаните са на възраст между 18 и 30 години, като почти половината са до 25-годишни. Те са хванати с канабис, хероин, амфетамини, метамфетамини.

Проверени са над 300 души, много автомобили, заведения и места с концентрация на престъпления.

В акциите са участвали служители на ОДМВР - Бургас, на полицейското управление в Несебър, на Първо районно в Бургас и бургаската жандармерия.

22-годишен шофьор на "Ауди А 3" с бургаска регистрация Й. Д. е опитал да подкупи служителите от бургаската жандармерия, спрели го за проверка в Слънчев бряг, близо до хотелски комплекс "Иберостар". Той шофирал въпреки наложеното му наказание лишаване от правоуправление.

Помориецът подхвърлил в полицейския автомобил няколко сгънати банкноти на обща стойност 11 лв., в резултат на което бил задържан за денонощие. Срещу него е образувано досъдебно производство.

В Несебър са били арестувани четирима крадци от София. Те са на възраст между 16 и 25 г. Те са извършили множество кражби в Несебър, Свети влас, Слънчев бряг и с. Равда. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети, като цялостното документиране на престъпната дейност на задържаните софиянци продължава. 

В акциите е бил хванат и крадец, обирал почиващи в хотели в Созопол. Влизал през оставени отворени или незаключени балконски врати. 20-годишният Б.П. от с. Варненци, община Тутракан е задържан с двама съучастници от служителите на Първо Районно управление «Полиция» - Бургас. В последствие е задържан и трети съучастник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика