Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Този човек още е във властта: Изцепките на Симеонов

OFFNews 24 октомври 2018 в 13:00 8600 4

Сякаш не знаехме, че Валери Симеонов ще бъде такъв вицепремиер... Непремерените му изказвания в годините са натрупали сериозен обем, въпреки че според самия него думите му остават неразбрани.

Това за пореден път той опита да обясни и по време на извинението, което поднесе по-рано сутринта в сряда. Както всичко останало обаче около него, стана ясно, че това е нескопосан опит от страна на премиера и коалиционните му партньори за туширане на напрежението. Защото само час по-рано самият Симеонов заяви, че ако поднесе извинения, това би било неискрено.

И не само това. След среща във вторник с лидера на ВМРО Красимир Каракачанов - партньорът му в т. нар. малка коалиция наред с Волен Сидеров, след репликата за "уж болните деца", вместо да си посипе главата с пепел Симеонов отново взриви обществеността с ново изказване по адрес на протестиращите и децата с увреждания: 

Валери Симеонов не е изрод. Валери Симеонов има инвалид в дома си. Той има очи на главата си и видимо се вижда, че част от децата имат физически недъзи. Те са с деформирани крайници. Нима някой от вас допуска, че съм такъв изрод, ненормалник, човекомразец, че ще кажа, че тези деца се преструват. Съвсем не е това смисълът. Още веднъж ви моля прочетете внимателно какво съм казал. Аз казвам от аспекта, че майките ги представят за болни деца, а ги държат и на дъжд, и на студ по време на протестите.

"Тая, пълничката баба, между другото, нямате представа колко нагла беше" и "майтапчийските снимки" от Бухенвалд

Насред парламентарните избори Валери Симеонов успя да се прочуе и зад граница през 2017 г., когато с група сподвижници блокираха пътя на границата и недопускането на автобуси с гласуващи. Тогава бяха разпространени кадри, на които се виждаше как Симеонов бута възрастна жена. "Гордея се с това, което направихме на трите гранично-контролно пропускателни пунктове, защото там успяхме да мобилизираме около 3000 души, а най-вече се гордея с това, което постигнахме в Турция – пратихме по двама човека в секция и успяхме да ограничим масовото носене на декларации отвън, в резултат на което имаме около 20 и няколко хиляди гласували, обратното би означавало ДОСТ да влезе в парламента", коментира лидерът на НФСБ пред Нова тв.

И обясни за възрастната жена: 

Тая, пълничката баба, между другото, нямате представа колко нагла беше. Тя е единствената, която нямаше намерение да се върне и си знаеше правата. Бяха много добре подготвени. 

След като изпълни мисията си да спре гласуващите от чужбина, в качеството си вече на вицепремиер, той придобива нова увереност. Покрай случаите със снимки с нацистки поздрави на поддръжници на НФСБ Симеонов скандализира еврейската общност у нас, а думите му бяха осъдени от западни медии.

Пред в. "Сега" по повод снимка с нацистки поздрав на Павел Тенев, сложен за заместник на Николай Нанков в регионалното министерство, Симеонов коментира:

Несериозни работи. Нямам "Фейсбук", не съм видял снимка, не мога да коментирам. Нацистки ли е поздравът наистина? На база на кое да го оттеглим - че е хитлерист или член на нацистка партия? Глупости. Не вярвам да паднете до нивото на Симов (Александър Симов, депутат от БСП, бел. ред.).

Малко по-късно сам телефонирал в редакцията на вестника и допълнил, че през 70-те години на миналия век като студент го били завели в лагера "Бухенвалд".

Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там... Дали някой не може сега да каже: Подавай оставка и се прибирай на село.

След като думите му бяха огласени той заяви, че думите му били манипулирани - досущ като случая с майките, и се закани чрез прессъобщение, разпространено от правителствената пресслужба, да съди медии. С това безпрецедентно действие на практика правителството официализира позицията на Симеонов, който в лично качество заяви, че ще се саморазправя с медии. Няколко месеца по-късно от администрацията на Министерския съвет отказаха да дадат отговор на въпроса заведени ли са такива дела.

"Да изгоним зелената джихадистка Ска Келер с камионетка през Капъкуле"

С това изказване Симеонов успя да си навлече гнева и на политици и медии зад граница. Реакцията на НФСБ беше провокирана от посещението в България на евродепутата на Зелените Ска Келер. В декларация до Министерството на външните работи от партията на Симеонов поискаха Келер да бъде обявена за персона нон грата и експулсирана от страната. Гнева на Валери Симеонов, Данчо Хаджиев, Валентин Касабов и Борис Ячев от НФСБ е провокиран от "вечерното софийско шляене на политически маргинали под прикритието на лозунга „Да спасим Пирин“. 

В декларацията евродепутатът от Германия е наречена "зелена джихадистка", която има самочувствието "на добре платен командирован сюнетчия". 

В коментарна статия списание "Политико" написа, че това поведение дискредитира България в навечерието на европредседателството. 

Историята помни и изказване на Симеонов, в което от трибуната на Народното събрание той нарича циганите "озверели човекоподобни", а жените им имали инстинкти на "улични кучки". Симеонов тогава заяви още, че е безспорен фактът, че "голяма част от циганския етнос живее извън всякакви закони, правила и общочовешки норми на поведение – за тях законите не важат, данъци и такси са неразбираеми понятия, сметките за електричество, вода, социалното и здравното осигуряване са заменени от убеждението, че имат само права, но не и задължения и отговорности".

Валери Симеонов влезе в медиите и с подмятания към водещия на Нова тв Виктор Николаев, подобно на това, направено минути по-рано от Антон Тодоров от ГЕРБ. "Сложили са ви на временен договор и са го удължили… И останахте сам на всичкото отгоре...", обърна се тогава Симеонов към водещия, намеквайки за напусналата му колежка Ани Цолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

4

Hissarion

24.10 2018 в 17:05

Новият политик на България - завършен простак с характерен селски речник, винаги готов за вербална агресия.

15414

3

Hihi1981

24.10 2018 в 16:37

А за другарчето му Сидеров ни дума....

17439

1

мнение от IP

24.10 2018 в 13:36

Той трябваше да си отиде отдавна. Kаква е тази власт, която зависи от това дали този е вицепремиер? На практика вече е уволнен от обществото, някои това не го разбират веднага. Политикът не разполага с друго, освен със собственото си достойнство, когато кандидатства за работа като такъв. И когато лъсне до такава степен, че такова няма, е уволнен. Защото на челото му е написано "Аз съм...." и с този надпис какъв вид обществена дейност може да извършва??

 
X

Да помогнем на украинските деца!