Валери Симеонов отрече "майтапите" с Бухенвалд, не дава оставка

OFFNews - Бургас Последна промяна на 18 май 2017 в 11:16 6004 6

Снимка OFFNews

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви на извънреден брифинг в Бургас, че ще заведе дело срещу вестник „Сега“, заради „изопачено“ и „манипулирано“ интервю. Той бе категоричен, че не е изричал думите, сложени в заглавие на статия на медията „Кой знае какви майтапчийски снимки от "Бухенвалд" имам?!“.

Симеонов посочи, че атаката от вестника е лично срещу него, но и срещу цялото правителство.

„Никога, по никакъв начин, не съм произнасял думите, които са изнесени в това издание, в заглавие, че съм правил майтапчийски снимки в Бухенвалд. Бил съм в Бухенвалд, не мисля, че има човек, който да е бил там и да прави каквито и да било форми на шега или на подигравка“, коментира Симеонов.

Трудно могат да ме вкарат в какъвто и да било антисемитски сценарий, посочи вицепремиерът. Той добави, че това се използвало с политически цели, но го определи като „естествено“ и „нормално“ и че съжалявал, че давал интервюта на всеки, разчитайки на журналистическата коректност. Допълни, че не смята, че имало център на атаката срещу него и правителството.

Относно възможността БСП да му поискат оставката, Валери Симеонов каза, че нищо нямало да се случи, при подобна инициатива от тяхна страна.

Ще се случи, обаче, ако моята оставка бъде поискана от моите партньори на първо място – г-н Каракачанов или г-н Сидеров. Както и от коалиционния партньор. Защото истината е, че и България, и правителството спокойно могат да минат и без Валери Симеонов в качеството му на вицепремиер. По никакъв начин не искам да попреча на успешната реализация на това управление. България има нужда, най-накрая, да има успешно управление“, коментира той.

В Бургас Валери Симеонов определи подалия си оставка като заместник – министър Павел Тенев като „достоен млад човек“ и „много добър специалист“. Посочи, че една нелепа шега нямало място във Фейсбук профила му, но пък те не са го избирали по този профил, а спрямо качествата му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42250

6

Denis Rizanov

18.05 2017 в 13:16

Очаквам с нетърпение министър Търбух да обяви всеобща мобилизация. Това е най-лесния начин да се рекламира казармата сред младите. Те и без тва тия под 30гоздини повече от половината са безработни.
:)

17413

2

мнение от IP

18.05 2017 в 11:26

Като знаем стила на изказване и някои негови действия, изобщо не се съмнявам, че са го цитирали точно. А осъденият за хулиганство Сидеров да иска оставката на Симеонов, без той да е блъскал достатъчно на брой хора...(една бабичка не е достатъчно) няма как да стане.

17155

1

aviatora

18.05 2017 в 11:20

КУРВИ НА БОЙКО!!!