„Сова Харис“: Подслушването може да обърне вота

Елица Мартинова 25 април 2013 в 07:55 4596 10

Цветан Цветанов, Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов, Снимка: БГНЕС

Скандалът с нерегламентираното подслушване може да се окаже решаващ фактор на изборите, сочи последното проучване на „Сова Харис“, публикувано от „Преса“.

 

Изследването показва, че 73% от анкетираните вярват, че в МВР са използвали нерегламентирано специални разузнавателни средства. За разлика от резултатите при предишните проучвания, този път анкетираните одобряват начина, по който прокуратурата си върши работата.

Цели 77% процента от хората, смятащи, че МВР подслушва незаконно, мислят, че отговорността е на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

„Настоящото изследване говори за голям обществен интерес към скандала с подслушванията. Данните съвсем ясно показват, че обществеността у нас не е безразлична към подобни действия. Този скандал ще остане в центъра на общественото внимание до края на предизборната кампания. Нещо повече - много вероятно е този скандал да постави главния акцент, който ще окаже влияние върху нагласите на хората при самото гласуване“, коментира Васил Тончев от „Сова Харис“.

Проучването показва, че скандалът, наречен от БСП „Българския Уотъргейт“, може да изиграе лоша шега на ГЕРБ за изборите и да стопи крехката преднина, която бившите управляващи имат пред левицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!