Quantcast

„Франкфуртер Алгемайне Цайтунг” публикува портрет на Борисов

Достатъчно е едно ръкостискане с Борисов, за да почувстваш съвсем осезателно, че е по-добре да не дължиш пари на този човек, пише журналистът Михаел Мартенс

ОFFNews Последна промяна на 07 декември 2014 в 14:54 37876 24

Бойко Борисов

Авторитетният германски вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг" публикува портрет на премиера Бойко Борисов. Преводът е на "Дойче веле".

Когато човек за пръв път види Бойко Борисов, неминуемо ще си помисли, че това е бодигардът на премиера, а не самият премиер. И няма да е толкова далеч от истината, защото преди да влезе в политиката, Борисов е работил, използвайки физическата си сила. През 1991 година, когато България встъпи в едно бясно десетилетие на поръчкови убийства и мафиотска власт, бившият пожарникар основа „Ипон 1”, която според собствените му думи била една от най-големите охранителни фирми в страната.

Ако трябва да се изразим предпазливо, тази фирма е извършвала и определени услуги, свързани с несъбираеми вземания. Достатъчно е едно ръкостискане с Борисов, за да почувстваш съвсем осезателно, че е по-добре да не дължиш пари на този човек. Между другото, сред клиентите, за чиято телесна неприкосновеност се грижеше Борисов, беше и Тодор Живков, дългогодишният диктатор от онези времена, когато България, редом с ГДР, беше най-верният васал на Москва.
Днес България вече не е най-верният васал на Москва и тъкмо Борисов е най-доброто доказателство за това. Откакто се срутиха комунистическите диктатури, българските правителства гледат ту към Москва, ту към Брюксел. Когато в София на власт дойдеха коалиции под ръководството на БСП, погледът автоматично се насочваше на изток.

Предпочитаната от Борисов посока е ясна

Вярно, че България влезе в ЕС по време на мандата на тогавашния премиер и председател на БСП Сергей Станишев, роден в Украйна от майка-рускиня и баща българин – в същото време обаче пак той водеше насочена на изток политика. На другия полюс са политиците с консервативна или центристка ориентация като Борисов. Той е и единственият политик след промяната в България, на когото уморените от избори и обикновено наказващи правителството избиратели дадоха втори мандат.

По време на първия си мандат Борисов обяви мораториум върху всички енергийни споразумения на България, с аргумент, че при сключването им може би са били накърнени националните интереси. Този мораториум засягаше решения, инициирани от БСП и изрично се отнасяше до „Южен поток”. Правителството се съсредоточи най-вече върху проверката на договорките за строеж на АЕЦ с руска техника.

В крайна сметка се оказа, че за България разноските ще бъдат повече от ползите. Борисов се обяви срещу изграждането на атомната електроцентрала, а когато през 2013 БСП отново се върна на власт за една година, съживяването на проекта не се осъществи.

Борисов, който е роден на 13-ти юни 1959 година, иска здраво да обвърже страната си със Запада. Това негово предпочитание ясно личи в профила му във Фейсбук и на официалната страница на ГЕРБ. Във Фейсбук най-напред ще видите снимка на Борисов с Жан-Клод Юнкер в триумфална поза, а партийният сайт показва серия от снимки на българския премиер с Ангела Меркел. Фотографии на Борисов с Владимир Путин няма да откриете.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.12 2014 в 00:32

Той и Десислав Чуколов, говореше така, ама в съда неможа да докаже че Б.Б Е МИТРА НАЛИ МАЛОУМНИ ЧЕРВЕНИ ПОДЛОГИ И ПРОМИТИ В ЧЕРВЕНО МИСЛЕНЕ.. САМО РУСИЯ И НИЩО ПОВЕЧЕ.. БОЛНА РАБОТА..

КОГА ПРИНИЗЯВАТЕ, КОЯ МУТРА В СЪДА ЩЕ МОЖЕТЕ ЛИ ДА ГО ДОКАЖЕТЕ МАЛОУМНИЦИ С БОЛНИ ГЛАВИ??????

10.12 2014 в 17:48

@ ELI: "ПОД БЛАГОВИДНАТА ОЦЕНКА ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА ПРИНАДЛЕЖНОСТ НА ПРЕМИЕРА ДА СЕ ПРИНИЗИ ДО ОБРАЗА НА ЕДНА МУТРА....!! НЕ МИ ХАРЕСВА....!!!!"

Ели, за съжаление си е точно една мутра, особено с Цв.Цв. зад гърба си. А това, че не ти харесва трябваше да го помислиш преди да отидеш до урната!

09.12 2014 в 13:23

Майката на Станишев не е рускиня а украинска еврейка.
статията е пълен боклук.

08.12 2014 в 09:29

Еличке, забърши си устата първо. После престани да врещиш (драскаш с големи букви) това второ. Нататък:
3. бмб е престанал да бъде офицер в момемнта, в който е отказал да се деполитизира и е напуснал, за да си ЗАПАЗИ ПАРТИЙНАТА КНИЖКА.
4. фирмичката му се казва ипон без Т накрая, термин от спортното карате. Ипон (една точка) - най-общо казано за успешно пласиран удар с ръка в предната част на тялото, или главата.
5. "ТОВА Е ВСТНИК С % СОБСТВЕНОСТ НА ГРУПАТА ОКОЛО МАЙКАТА НА ПЕЕВСКИ И ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ,,,!!" Кой бе моме?! ДЕСНИЯТ "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" ли?!
6. жалко е, че премиер ни е ЕДНА МУТРА. Още повече за втори път! Това не е грешка, нито е случайно.

Олигархията превръща хората в животни, а страната в кланица.

08.12 2014 в 09:04

ПО ГАДНА СТАТИЯ ..ОБИЖДАЩА..НЕГРАМОТНО НАПИСАНА...АЗ НЕ БИХ Я РАЗПРОСТРАНЯВАЛА....!! ДА НЕ ГОВОРИМ,ЧЕ НЕ Е СТАТИСТИЧЕСКИ ТОЧНА...ДА БОРИСОВ БЕ В СИСТЕМАТА НА ОХРАНАТА НА НА ЖИВКОВ,, И СИМЕОН... НО ТОЙ БЕ ОФИЦЕР С ТАКАВА ЗАДАЧА...ДА БОРИСОВ ИМАШЕ ФИРМА ИПОНТ ...ЗА ОХРАНА..В КОЯТО РАБОТЕХА БАРЕТИ..!! КАКВО ТОЛКОВА...МИСЛЯ ,ЧЕ Г-Н БОРИСОВ ТРЯБВА ДА ОСЪДИ ТОЗИ ВЕСТНИК...КАКТО ЗНАЕМ..ТОВА Е ВСТНИК С % СОБСТВЕНОСТ НА ГРУПАТА ОКОЛО МАЙКАТА НА ПЕЕВСКИ И ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ,,,!! ЖАЛКИ ПИСАЧИ...ЦЕЛТА Е НА ТАЗИ СТАТИЯ..ПОД БЛАГОВИДНАТА ОЦЕНКА ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА ПРИНАДЛЕЖНОСТ НА ПРЕМИЕРА ДА СЕ ПРИНИЗИ ДО ОБРАЗА НА ЕДНА МУТРА....!! НЕ МИ ХАРЕСВА....!!!!

07.12 2014 в 23:56

Най-ме изкефи go6o slatkiq - полуграмотен мангал-педал, най-достоен обожател на мутрата от Бянкя, сигурно и свирка е готов да му направи. Безплатно.

07.12 2014 в 22:53

Аз пък се отвращавам от ЕС като формация и от това как / видно от възклицанията във форума/ някои се мятат в крайности...Само чакат от чуждите медии да им подадат парче месо изахапват, такова чуждопоклонничество, такова чудо....Колко сме манипулативни , размити като идентичност го знаят много добре. Те са част от тези, които умишлено сриват лобито на България. Дойче веле и тем подочни. не им искам вече акълите. България да се държи по-достойно и самоуверено и да си решаваме сами проблемите , ане да ближем чужди задници само.

07.12 2014 в 22:05

УЖАС!СТАНАЛИ СМЕ ПОСМЕШИЩЕТО НА ЕВРОПА С ТАЯ МУТРА НЕНОРМАЛНА.ГНУС МЕ Е ОТ ТОЯ БОКЛУК ДОРИ КАТО ГО ВИДЯ НА СНИМКА.ЩО ЗА ХОРА СТЕ БЕ БЪЛГАРИ!

07.12 2014 в 20:27

Еми по същата логика що да не се възхищаваме и на Иди Амин Дада, щото беше 10 пъти по-здрав от Бочко? Ако физическата сила беше критрий за политическа кариера бате Арни отдавна вече да е станал президент на ФАЩ. То той дори има и по-голямо основание, щото там при него нали има и АВСТРИЙСКО-НЕМСКО КАЧЕСТВО.

Дойчовците изобщо изпитват слабост към управници тип "диктатори" още от времето на Фюрера. Като им харесва Тиквата, да си я взимат у тях. Кел файда от тия кухи прозападни заклинания на едноличния собственик на Първа Частна Банкянска, след като и под неговото "мъдро" ръководство България си остана НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В ЕВРОПА?

Ако швабите бяха принудени да живуркат с толкова НИСКИ ДОХОДИ и ВИСОКИ ЦЕНИ, както българите, не знам дали щяха да хвалят това лице за привърданост към западняшките "ценности", от които освен педерастията друго още не сме видели.