Открийте нюансите в изказването на автора на 'Карикатура на диктатор'

Владимир Йончев 13 април 2021 в 20:20 16751 3

Тази дописка със заглавие "Тома Биков: Загубихме в моя 24 МИР, нормално е да бъде отстранена Фандъкова" предизвика гнева на Тома Биков - младежът от Движение "България на гражданите", който написа статията за Бойко Борисов "Карикатура на диктатор", а после рязко си смени мнението и стана депутат в партията на героя от статията си.

Във фейсбук г-н Биков е написал:

Това се нарича фалшива новина. Никога не съм казвал, че Йорданка Фандъкова трябва да бъде отстранена. Офнюз обаче не правят новини, а пропаганда. И нямаше да коментирам изобщо, ако сайтът, който е пуснал фалшивата новина, нямаше претенции за моралност, либералност и демократичност. И, разбира се, като всяка фалшива новина и тази не е подписана.

Скъпи читатели,
Изгледайте участието на г-н Биков в "България он еър", за ваше и негово улеснение свалихме дословно и текста по минути. Опитайте се да откриете нюансите, които на нас ни убягват, защото продължаваме да не ги схващаме, както продължаваме да не схващаме как Бойко Борисов беше "Карикатура на диктатор", докато авторът беше гладен младеж, и спря да е "Карикатура на диктатор", когато авторът се сдоби с депутатска заплата.

2:25 - Водеща: Заговори се обаче за промени по отношение на хората във Вашата партия. Заговори се за смяната на постове. Заговори се за това Йорданка Фандъкова да...

2:40 - Тома Биков: Е, не, чисто персонално, пак казвам, премиерът ще обяви какви са промените.

2:46 - Водеща: Възможни ли са обаче такива радикални промени като Йорданка Фандъкова да смени поста си, Менда Стоянова - също, за нея се заговори...

2:52 - Тома Биков: Не мисля, че има някакъв радикализъм в такъв тип промени в една партия. Пак без да говоря персонално за когото и да било, мисля, че всяка партия би трябвало да действа според ситуацията и ако бъдат направени някакъв тип промени в тази ситуация, то те ще бъдат направени, за да бъде партията адекватна на тази ситуация. Няма да бъдат защото някой е направил нещо лошо или по някакъв начин е уронил престижа на ГЕРБ, а просто има нова ситуация и трябва да има нов подход.

3:35 - Водеща: Пети пореден успех на парламентарни избори. Получавате подкрепа 26,18%. Задоволителен резултат ли е това за ГЕРБ?

3:48 - Тома Биков: Със сигурност победата е очевидна, с 8% разлика пред втория, в избори, на които избирателната активност е малко по-ниска от активността на предишните избори. Мисля, че до голяма степен този резултат е задоволителен. Разбра се, вече анализът за отделните региони е различен за всеки. Мисля, че в моя район - 24 МИР в София, както и в 23-и, не се представихме добре и трябва да видим защо се е случило така.

Г-н Биков,

Дописката, която предизвика гнева Ви, е писана от Юлиана Ончева - журналист с над 30 години опит, която още от времето, когато работеше във вестник "Демокрация", е видяла всякакви политически хамелеони да обръщат палачинката. Не я е подписала, защото в свалянето на мъдрите Ви мисли от телевизора няма особен журналистически принос.

А аз се казвам Владимир Йончев и нито съм писал, че Бойко Борисов е карикатура на диктатор, нито съм ставал карикатура на автор. Особено много не понасям пропагандата, особено когато тя се извършва от хора, които са завъртат като ветропоказатели, в зависимост от това откъде духа вятърът и откъде идва заплатата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3018

3

Sir Stevancho

14.04 2021 в 09:57

Чета основно offnews всеки ден.

Тома Биков няма какво да се коментира, знамеподобнният му морал е видим за всеки, толкова е жалка тая картинка, че ме е гнус дори да се захващам да говоря.

Но г-н Йончев, при цялото ми уважение - заглавието е манипулативно дори ако писалата статията има 3 х 30 години опит. Не говорим за нюанси, говорим дали е казвал въпросният Биков такова нещо или не, а той не го е казал. Не падайте до нивото на хора като горепосочения да защитавате слабост в казаното от Вас в някакъв момент с носене на вода от 9 дерета.

4000

1

Димитър Хаджиев

14.04 2021 в 00:57

Аз се казвам Димитър Хаджиев и нито съм симпатизант на ГЕРБ, нито съм адвокат на Тома Биков.
"Тома Биков: Загубихме в моя 24 МИР, нормално е да бъде отстранена Фандъкова" е ако не дълбока манипулация, то поне явен опит за интрига от страна на иначе неподписалата се мис.., ъ-ъ-ъ Журналистка с 30-годишен стаж. Ясно се чете, че Биков развива хипотезата за драматизма на кадрови промени в партията им и загатва личното си становище за нуждата от промяна, което все още не е "нормално е ...".

P.S. Делян Делчев беше също младеж на ДБГ, пък и председател и върл протестър срещу Орешарски, пък пристана на Мая Манолова, която пък предложи Пеевски, срещу когото протестираше Делчев. Такъв е демократичният живот.