Тома Биков: Загубихме в моя 24 МИР, нормално е да бъде отстранена Фандъкова

Промените ще бъдат обявени от лидера Бойко Борисов на конгреса на 11 май, уточни депутатът от ГЕРБ

OFFNews 13 април 2021 в 11:27 19175 0

В моя 24 район в София ГЕРБ не се представи добре, трябва да видим защо се получи така. Няма радикализъм в отстраняването на Йорданка Фандъкова от поста зам.-председател на ГЕРБ. Сега е моментът партията да се промени за пореден път. 

Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков, който бе втори в изборната листа в 24 МИР след транспортния министър Росен Желязков, по Bulgaria ON AIR. Кабинетът и промените в партията предстоят да бъдат обявени персонално от премиера и председател на ГЕРБ. Според мен, промените би трябвало да са в посока на отваряне на партията. Всяка партия има естествен инстинкт да се капсулира, затваря, да се усеща като самодостатъчна. Работата на едно оперативно национално ръководство е да противодейства на този инстинкт и да направи така, че структурите са отворени гостоприемни и за нови хора", заяви още Биков.  

Според Биков, отстраняването и на Менда Стоянова от Изпълнителната комисия на партията е нещо нормално, както и на Фандъкова. Всяка партия трябва да действа според ситуацията. Ако бъдат направени някакви промени в изпълнителната комисия, те ще са, за да бъде партията адекватна в тази ситуация. Има нова ситуация и трябва нов подход, смята депутатът от ГЕРБ. 

ГЕРБ са готови да предложат правителство за изключително сложната ситуация, в която се намира страната, а съставът ще бъде предложен лично от премиера Борисов.

"Имаме различни варианти, но бихме искали да ги обсъждаме с потенциални партньори. Ние сами не можем да изберем правителство, трябва ни подкрепата на 2 други политически сили. Не сме имали преговори с "Има такъв народ", но бихме се съобразили с техните искания. Разбира се, не бихме отстъпили от основните си принципи", категоричен бе Биков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови