OffNews.bg

След като Борисов избяга от дебат по bTV, Делян Добрев обвини Денков

След като Бойко Борисов не прие поканата на Николай Денков за публичен тв дебат, Делян Добрев от ГЕРБ обвини Николай Денков ("Продължаваме промяната"), че е провалил с отсъствието си голям предизборен дебат по bTV.

В публикация във фейсбук Добрев критикува Денков, че в последния момент се е отказал да участва в заключителен дебат с основните политически партии, който е трябвало да се излъчи днес - 05.06. От поста става ясно, че от ГЕРБ е трябвало да участва Делян Добрев, а не Борисов.

Бившият енергиен министър пише, че "ден преди дебата, "великият, смел премиер от билбордовете" Денков се уплаши и дебатът пропадна". 

ПП: Предложихме няколко участници

От ПП-ДБ обясниха за OFFNews, че не са потвърждавали участник в дебата на bTV, особено след като станало ясно, че в него ще участват "партии, които не могат с нищо да допринесат за разговора за бъдещето на България и за живота на хората тук".

"В хода на разговорите с bTV предложихме няколко варианта за участник в дебата и от отговорите разбрахме, че ГЕРБ се опитват да диктуват кой да участва в него и кой не. Николай Денков покани Бойко Борисов на дебат - дебатът е между ПП-ДБ и ГЕРБ. В колко дебата в цялата си политическата кариера е участвал Бойко Борисов?", коментираха още от коалицията.

bTV не е обявявала официално този дебат, а анонсира предварително дебата за Европейския парламент, който се проведе на 2 юни, неделя. По информация на OFFNews дебат за парламентарните избори действително е бил планиран. От bTV не отговориха на запитването ни защо е пропаднал той.

В края на май кандидат-депутатът на обединението покани лидера на ГЕРБ на публичен тв дебат, "за да няма сърдити за един плакат". Денков визираше билбордовете на ПП-ДБ с надпис "Какъв искате да бъде вашият премиер" със снимка на Денков, поставена до снимките на Бойко Борисов и Делян Пеевски. Тогава ЦИК постанови, че това е нарушение на изборния кодекс и състави акт на Николай Денков. Законът за защита на конкуренцията забранява сравнителната реклама, в която се използва директно образ, лого и пр. на конкурент. 

ПП-ДБ и Денков обжалват решението на ЦИК за билборда с Борисов и Пеевски

ВАС отказа да гледа жалбата на Николай Денков и ПП-ДБ срещу ЦИК за билбордовете с Пеевски и Борисов