ЦИК спря билборда, на който Денков е редом до Борисов и Пеевски

Няма, Ники, да пътуваш, няма да си премиер повече - с това поведение и гаменски похвати, реагира Бойко Борисов

Ружа Райчева 27 май 2024 в 18:55 11601 15

Забраненият от ЦИК рекламен материал

Снимка Фейсбук/Kiril Petkov

Забраненият от ЦИК билборд

Централната избирателна комисия реши, че билбордовете на ПП-ДБ с надпис "Какъв искате да бъде вашият премиер" и със снимка на Николай Денков, поставена до снимките на Бойко Борисов и Делян Пеевски, нарушават Изборния кодекс.

Решението беше взето почти единодушно на днешното заседание на ЦИК. "Против" гласува само Цветозар Томов (от квотата на ПП-ДБ). Жалбата срещу билбордовете и рекламните материали е дошла от ГЕРБ. Билбордовете били поставени в София и Пловдив.

Преди около час съпредседателят на ПП Кирил Петков публикува в социалните мрежи въпросния рекламен материал и написа следния текст: 

"След тези избори по никакъв начин няма да бъдем в коалиция с Пеевски и Борисов.
За 9 месеца разбрахме, че тяхната визия и маниер на управление е коренно различна от нашата мечта за България.
Средно положение няма! Аз направих своя избор, а какво избираш ти?"

Междувременно председателят на ГЕРБ Бойко Борисов говори в Търговище и реагира на билбордовете:

"С цялото си нахалство Денков се снимал с мене и Делян (б.а. Пеевски) и се накачил по билбордове и казва: "Кой иска да е премиер". Понеже му хареса да пътува една година и мисли, че пак ще стане премиер. Няма, Ники, да пътуваш, няма да си премиер повече. Няма - с това поведение и тези гаменски похвати".

Борисов твърди, че нивото на Денков не е дори на зам.-министър в правителство на ГЕРБ, защото е станал академик, докато бил министър на образованието: "Сам да се подпишеш, трябва да покажеш също "характер", за да го сториш".

Борисов нападна ПП-ДБ, че са платили билбордовете с "милионите от кеша": 

"Аз съм забранил на ГЕРБ да ми слагат лицето и като слизах на работа - откачих, мислех, че моите са го сложили. По едно време гледам до мене Денков - изпъчил се, мощен, силен, управленец. (...) И ми сложили една смачкана снимка - като тъжно куче гледам. Е, сложи ме от "Мъж на годината", да видиш как ще станеш пак премиер".

  Ружа Райчева

  Ружа Райчева завършва "Политически мениджмънт и консултиране" в СУ "Св. Климент Охридски" през 2023 г. с отличие. Преди това се е занимавала с класическа музика и театър. Интересува се от вътрешна политика, медии, култура и международни отношения.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  1730

  16

  Ivan

  28.05 2024 в 20:03

  Борисов твърди, че нивото на Денков не е дори на зам.-министър в правителство на ГЕРБ, защото е станал академик, докато бил министър на образованието: "Сам да се подпишеш, трябва да покажеш също "характер", за да го сториш".
  Това просто същество Бойко Борисов, в качеството си на "супер управленец" и хайдук цели 13 години не разбра как човек става академик!!! Пълен идиот! Академик не е длъжност, придобита чрез подпис от министъра на образованието, а някъде съвсем другаде и по критерии, непостижими за полуграмотната мутра. Ето, този се готви да "пътува по чужбина" в компанията на другия илитерат Шиши, вместо акад. Денков! Мислете на 9-ти юни за кого от тримата ще гласувате!

  1005

  15

  Sanata

  28.05 2024 в 16:45

  Има далеч по-мазни снимки на Тиквоний и Шишоний, тях трябва да ползват.А иначе подлогите от ЦИК накривили шапките на ППДБ. Ок, ще свалят петте билборда по пътищата, но Интернет пространството си остава извън досега на ЦИК. Там може и тиква- прасе-тиква-прасе да ги наредят. Слюнгера ще се пръсне от яд. Що се отнася до "Ники няма да пътува", сега като го турнат Тиквонии в списъка Магнитски, само от София до Банкя ще пътува. И филия с мас няма да може вече си намаза. Да си стои на село и да препрочита Венету, Бойко Харсъзина.

  1000

  14

  Uffff

  28.05 2024 в 15:53

  Хайде, сега една малка промяна в билборда. Вместо двете мазни мутри в дясно да се сложат тиква и прасе. Така ще бъде и много по-реалистично.

  900

  13

  нещото

  28.05 2024 в 15:29

  ЦИК нищо не е спрял ! Всичко си стои на мястото! Който е сложил това заглавие е леко слънчасал....

  1000

  12

  Foo

  28.05 2024 в 11:06

  Niko Kolev

  . . . 100% един от многото му грехове, обаче - за зла врага, това поведение се харесва на "ширпотребата" и мнозина (изявяващи се като) политици се опитват да подражават . . . са, за лицата от билборда: двата шопара са ясни, третия субект, от доста време се опитва да открадне приза "най-мъжествен политик" от нежните ръце на Плевнелиев - мъка, мъка, мъка . . .

  -7495

  11

  Люгер Химарс

  28.05 2024 в 10:47

  "Telluris Malus" чака от комунисткия клан "авангардни предложения, които да ги изстрелят на първото място" / другия вика, че сащ имали милост към "бочко" заради войната в Украйна.

  Колко много си личи, че е имало и османска империя и съветско робство тука...
  мисленето, манталитета на ппдб електората си стои все така закотвено.

  310

  10

  Telluris Malus

  28.05 2024 в 08:02

  "Аз направих своя избор, а какво избираш ти?"

  Ами Кирчо, това признание е едно добро начало, но е твърде недостатъчно. Какъв е твоя избор за данъците, които надухте, за държавните тунеядци и техните заплати, за презумпцията за вина, която въведохте? Ще почакам да чуя, а до тогава Денков, Борисов или Пеевски е все едно. Като слушам какви ги приказва Асенчо, така и ще си остане.

  1035

  9

  Niko Kolev

  28.05 2024 в 07:20

  Бойчето има и тоя грях, че наложи простотията като норма в политиката.

  318

  8

  Valioka

  28.05 2024 в 02:22

  Ей, асфалтаджий, дребни душици сте вие... И напълно си заслужавате лидера. Само дето така и не ви стана ясно, че България няма да мръдне и на йота с тоя толуп, а милостивото отношение на Щатите е заради войната в Украйна. Иначе и Бочко щеше да е вече по Магнитски. Ама както взе да скача, нищо чудно да спечели шестица от тотото преди да е свършила войната... Не ви се вярваше, нали? И сега все още някъде дълбоко в жалките съзнанийца не вярвате, че ГЕРБ и ДПС предат на една къделка. Пропити са от една и съща отрова, забъркана в недрата на престъпния свят. И вервайте ми - когато Боце гушне Магнитски, Щатите ще ви станат също така неудобни и омразни, защото вие не можете да живеете без него и неговата простащина. И който го посочи с пръст ви става неудобен и неприятен, а който се гушне с него (като Шиши), ви става симпатичен и дружка.

  628

  7

  user4eto

  28.05 2024 в 02:16

  Тиквата рече и отсече - народе, никакви еродирани хора за премиер, само тикви и прасета. И народа ще гласува...
  А е редно народа, да ги вкара да търкат наровете.
   
  X

  Можеше ли да спасим убитата Силвия?