OffNews.bg

Разпитът на Борисов не бил разпит, а "само разговор с прокурори"

Разговаряхме на тема - как да се установи тази престъпна група, която организира подслушвания в домовете на хората.

Това каза пред журналисти бившият премиер Бойко Борисов след разпита му в Инспектората на Върховната касационна прокуратура. Борисов беше привикан заради изтеклите записи на разговор в дома му между него, Мирослав Найденов и бившият градски прокурор на София Николай Кокинов. 

Борисов прекара в прокуратурата близо час и половина. Пред журналисти той каза само, че не е бил на разпит, а на разговор с прокурори. Той се надява да бъде открита престъпната група, която извършва незаконни подслушвания. 

Експремиерът опита да избегне журналистите. Той премина през Съдебната палата под засилена охрана на НСО и служители на Съдебната охрана. Той отказа да даде подробности по разговора му в прокуратурата, както и какво е прави Николай Кокинов в дома му. 

Пред прокурорите Борисов трябваше да отговори на въпроса имало ли е такъв разговор между него, Кокинов и Мирослав Найденов и какви теми са обсъждани. От записите става ясно, че тримата обсъждат “смачкването” на делото срещу Мирослав Найденов и автомобилите за подслушване на МВР.

Николай Кокинов вече е потвърдил автентичността на разговора и записите пред прокуратурата.