OffNews.bg

АСП: Не сме пращали хора на контрапротеста

"Нито един наш служител не е бил на протеста срещу ветото на президента Плевнелиев върху промените в Закона за горите. АСП не подкрепя този протест." Това заявиха от пресцентъра на Агенцията за социално подпомагане.

Ден по-рано жена, участваща в протеста пред Народното събрание, заяви пред диктофона на репортер от OFFNews, че е социален работник в община Банско и че имат подкрепата за протеста на въпросната община. Демонстранти от Костенец, Разлог и Сапарева баня също казаха, че са получили подкрепата на общините си.

Протестът беше в работен ден и в работно време – започна от 12 часа, затова OFFNews попита агенцията на какво основание протестиралите нейни служители са отсъствали от работните си места, колко от тях са били на протеста, каква организация е била създадена и от кого.

„Нямаме такива данни. Нито един служител на АСП не е отсъствал, за да бъде на протеста в София, са данните на директора. От Разлог даже ни казаха, че са разбрали за протеста от медиите. Социални работници има и към общините, доставящи например социални услуги, но те не са към АСП. От записа на OFFNews не става ясно дали жената работи към АСП или към общината“, разясниха от агенцията.