Двама души с увреждания ще бъдат наети в рамките на проекта "Активен живот"

OFFNews 15 март 2018 в 12:05 957 0

В рамките на проекта "Активен живот" ще бъдат наети двама души с увреждания.

Наемането на хората с увреждания на работа ще бъде свързано с идеята на БАРИС за разширяване на дейността си. 

В момента организацията извършва стопанска дейност, свързана с търговия с помощни средства. Организацията обаче разширява дейността си, като вече ще предоставя и ремонт на медицински изделия за хора с увреждания.

Така ще бъдат разкрити две нови работни места за хора с увреждания на длъжност "Работник, поправка на инвалидни колички".

Във връзка с това е закупено оборудване, подходящо за ремонт на инвалидни колички и други помощни средства, изработени от алуминий и други леки сплави. В рамките на проекта са закупени заваръчно устройство ВИГ (ТИГ), с което ще се извършват прецизни заварки на цветни и черни метали с високо качество и чистота; въздушен компресор- Бутален 500-литров компресор, който ще се използва като обслужваща машина за тръбогиба и плазмата; апарат за плазмено рязане, който ще служи за извършване на бързи и качествени срезове на алуминиеви и метални листа. Ще се използва за изрязване на детайли с цел възстановяване или изработка на нови помощни средства и за ремонт или изработка на страници на колички, основи на рампи и др.

Преди да започнат работа, хората с увреждане ще преминат през обучение за заеманите от тях длъжности. 

С наемането на работа ще им се предостави възможност да приложат на практика знанията и уменията и да се повиши мотивацията им за работа. 

Новоразкритите работни места са оборудвани специално, така че хората с увреждания да могат да изпълняват ежедневните си задължения. 

След края на проекта наетите хора с увреждания ще останат на работа за поне още 4 седмици.

BG05M9OP001-2.005 „Активно включване“, финансирана от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови