Пожарната се отзовала на 100 сигнала за закъсали в преспите

МВР съветва да не се пътува в Източна България

OFFNews 28 февруари 2018 в 13:34 5886 0

Пожарната се отзовала на 100 сигнала за закъсали в преспите

На повече от 100 сигнала, от които 21 пожара и 79 спасителни дейности, са се отзовали служители на пожарната в страната. 

Най-много до този момент са били сигналите за оказване помощ на закъсали автомобили, осигуряване на достъп до болнични заведения на хора, които се нуждаят от лекарска помощ, както и на сигнали за обезопасяване на публични места и обществени сгради, съобщават от МВР. 

В Бургаско спасители и пожарникари са се отзовали на 22 сигнала за закъсали автобуси на градския транспорт и 1 за евакуиране на болно дете от затънал в преспите автомобил. Транспортирана е жена за хемодиализа от с. Козичино до болницата в гр. Несебър.

Оказано е съдействие по транспортирането на медик в с. Оризаре.

В Сливенско са изтеглени 2 автомобила и снегорин, оказано е съдействие на екип на Центъра за спешна медицинска помощ.

В Русенско екип на пожарната е оказал съдействие за изтеглянето на бус, аварирал на главен път Русе – Варна. Водачът е евакуиран към град Русе. Оказано е съдействие по евакуирането на младо семейство с две деца от местност „Сухата река“ – Русе, двама граждани са транспортирани за хемодиализа до УМБАЛ –Русе.

Пожарни екипи са се отзовали и на два сигнала за аварирали автобуси. Изтеглен е автобус, аварирал в района на изхода на с.Средец, общ. Г. Оряховица, както и автомобил, закъсал автомобил на пътя до с. Безмер, Ямболско. Оказана е и помощ на болна жена в с.Траве, Смолянско.

Към 12.30 часа днес остава усложнена обстановката в областите Добрич, Русе, Разград и Силистра, и в област Бургас. Заради силен снеговалеж, бурен вятър и снегонавявания временно е спряно движението по магистрала „Тракия“ в участъка от Ямбол - Бургас. Обходният маршрут за МПС до 12 т по направление Ямбол - Бургас е път I-6 Петолъчката – Карнобат – Айтос – Бургас и обратно. Обходният маршрут за МПС над 12 т по направление Ямбол - Бургас е по път I-7 Ямбол – Елхово и по път II-79 Елхово – Болярово – Средец – Бургас.

Подбалканският път I-6 е затворен за всички МПС на територията на област Стара Загора - в отсечката от Мъглиж до Гурково. Обходният маршрут е през Стара Загора - Нова Загора - Гурково. Ограничено е движението на МПС над 12 т по първокласния път I-6 от Твърдица до Бургас.

Без ограничение е пътуването по автомагистралите „Хемус“, „Струма“, „Люлин“ и „Марица“.

Дунав мост при Русе е затворен за МПС над 12 т поради усложнените метеорологични условия на територията на Румъния и поради това се спира движението на превозните средства над 12 т, пътуващи към ГКПП Дунав мост - Русе.

Поради обилния снеговалеж, силния вятър и снегонавявания временно е ограничено движението на МПС над 12 тона по път I-5 Русе - Бяла. Отсечката се почиства от 15 машини и от роторен снегорин.

В област Добрич заради силния снеговалеж, вятър и снегонавявания е спряно движението на всички превозни средства по път I-9 Дуранкулак - Варна. На територията на област Варна е ограничено движението на МПС над 12 тона по път I-9 Старо Оряхово - Обзор и по път II-29 Варна - Добрич. За всички МПС е спрямо преминаването по третокласния път III-2901 от Аксаковска панорама до Суворово и по път III-2902 от Аксаковска панорама до Кичево.

Проходът на Републиката е отворен за всички превозни средства. Затворени за всички МПС са проходите „Троянски“, „Дюлински“ и „Обзорски“. За МПС над 12 тона е ограничено движението през проходите „Ришки“, „Котленски”, „Айтоски“, „Петрохан“ и „Шипка“, а за камионите над 12 т с ремаркета и полуремаркета през „Печинско“, „Превала“ и „Рожен“. През „Твърдишки“ и „Вратник“ е ограничено движението на МПС над 10 т.

Апел към шофьорите: Не предприемайте пътуване в Северозточна България и Бургаска област, ако това не е наложително. При възникнала необходимост тръгвайте на път със заредени резервоари на автомобилите, с течност за чистачки, подходящи гуми и вериги на разположение. Шофирайте със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови