Намериха тялото на Мирослава от Перник, заподозрян се самоуби

OFFNews 12 януари 2012 в 12:40 3543 1

Мирослава от Перник
Убитата Мирослава Николова

Полицията е открила тялото на изчезналата Мирослава Николова от Перник. Един от задържаните за смъртта й се е самоубил.

Трупът е открит в околностите на Перник с помощта на спасители и куче от Планинската контролно-спасителна служба от Дупница. Вчера са били задържани двама заподозрени, които са завели органите на реда до местопрестъплението, разкри премиерът Бойко Борисов. Единият от арестуваните за убийството на момичето се е самоубил. Инцидентът е станал в присъствието на полицаи в дома на задържания Стойчо, по прякор Чочо. Той е доведен от служители на полицията в дома за повторен обиск на апартамента, в който живеел на улица „Тунджа". Не е ясно как и какъв пистолет е успял да извади и да се застреля.

Момичето изчезна вечерта на 7 ноември. Тя е състезателка по таекуондо. Била e на тренировка и си тръгнала след 20.00 ч., но не се прибрала вкъщи. След 22.00 ч. сестра й съобщила в полицията за изчезналата. Полицията е работила по всички възможни версии, включително и по версията за убийство и отвличане.

Тялото на момичето е открито в покрайнините на Перник, потвърди пред "Фокус" министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Потвърдена е версията, че момичето е удушено и престъплението е извършено от хора, които тя е познавала, съобщи пред журналисти премиерът Бойко Борисов. "Два месеца работиха службите, и МВР, по цяла нощ, по това отвличане в Перник. Така, както и предполагах, то е с фатален край и най-близките хора там са искали да вземат пари", каза той.

"Това момиче още същата вечер са го удушили, но вече ги задържахме, отидоха и показаха къде са го заровили. Съжалявам, че бяха изговорени от близките й такива лоши думи за МВР. Надявам се - те да се извинят и да ги отправят към най-близките си, които са участвали в този процес. Но, за съжаление, трупа го изровиха и е така. Цветанов да донесе на следовото куче, което го откри няколко пържоли", заяви още Борисов.

В дните след изчезването й близките на Мирослава твърдяха, че тя е отвлечена, а от полицията - че е избягала от дома си, където е имала семейни проблеми. Момичето обаче е било без документи и мобилния си телефон, когато за последно е излязло от дома си.

Изчезването на Мирослава беше свързано с много слухове. Около Нова година се появи версия, че е възможно да е напуснала страната. От полицията заявиха, че момичето се издирва и чрез Интерпол.

Пред OFFNews директорът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров коментира, че от самото начало полицията е работила по три версии - отвличане, убийство и бягство на момичето от дома й. В края на декември в ефира на БНР Флоров заяви, че момичето по-скоро е избягало от семейството си. Тогава основната версия в ГДБОП за случая беше, че момичето само е напуснало България.

"Не говорим за отвличане, независимо от това какво се говори, какво се тиражира и т.н. Версията, която желаем да бъде вярна, е, че тя не е харесвала начина си на живот и е решила да живее извън пределите на Република България", заяви тогава Флоров. Днес той обясни, че е работено по версията за убийство, но това не е било необходимо да се огласява. Шефът на спецполицаите не пожела да потвърди дали единият от заподозрените се е самоубил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови