Мирослава от Перник не е била отвлечена

ОFFNews 29 декември 2011 в 17:20 2674 0

Мирослава
Мирослава

Изчезналата преди близо два месеца Мирослава Николова от Перник най-вероятно е напуснала България по своя воля, каза шефът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров пред БНР.

"Не говорим за отвличане, независимо от това какво се говори и какво се тиражира в медиите. Дано не се случило най-лошото с момичето. Версията, която желаем да бъде вярна, е, че тя не е харесвала начина си на живот и е решила да живее извън пределите на България", заяви Флоров и допълни, че от два месеца няма данни за Мирослава.

17-годишната състезателка по таекуондо е в неизвесност от 7 ноември тази година. Тя изчезна след тренировка в зала, близо до стадион "Миньор" в Перник. За нейното изчезване са информирани Интерпол и Шенгенската информационна система. Досега няма данни момичето да е преминало границите на страната.

Първата версия за нейното изчезване бе, че момичето е било отвлечено и че похитителите му са поискали откуп от 5000 лева. След това нейни съученици от Професионалната гимназия по облекло и туризъм “Св. Иван Рилски” разказаха, че Мирослава живеела в проблемно семейството, майката имала проблеми с алкохола. Заради това момичето не искало да се прибира в дома си. На Коледа сестрата на Мирослава - Елеонора Николова, разказа пред ТВ7, че похитителите на сестра й са заплашили семейството, че ако не спазват техните искания, ще я убият. Неизвестен мъж се обадил на Елеонора и казал, че трябва да изпълняват определени условия, иначе ще я върнат в нарязана на парчета в кутии. По-късно полицията открила, че заплахата е отправена от уличен телефон в центъра на Перник. Сестрата на Мирослава каза още, че столичните полицаи пряко ангажирани с издирването на изчезналото момиче от 3 седмици не си вдигали телефоните или били в отпуск. Единственият човек, който разговарял с близките й бил директорът на Областната дирекция на полицията в Перник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови