МВР привика на разпит Стъки заради нахлуването в Министерството на спорта

OFFNews 22 юни 2021 в 12:50 3579 0

Снимка Снимка БТА/Владимир Шоков

Станислав Недков-Стъки, председател на федерацията по ММА, е извикан на разпит в полицията, съобщава Нова ТВ.

Поводът за разпита е нахлуването на Стъки, група ММА борци и ПИК в Министерството на младежта и спорта в петък. Те поискаха среща с ресорния министър Андрей Кузманов, след като той и говорителят на МС Антон Кутев изнесоха данни за раздадени един милион лева на федерацията, оглавявана от Недков. 

След нахлуването на Стъки Кузманов даде брифинг, на който заяви, че не може да се извини на Недков, защото той е нахлул и "се прави на мъж". "Помолих г-н Недков да влезе като представител на федерацията, представителите на ПИК бяха тук, вие си правете изводите, и почнахме да си говорим на темата кой е кум, кой е сват и кой е на булката брат", добави той.

Говорителят на правителството пък заяви, че "когато мускулите надвишават интелекта, често пъти стават грешки". Той попита дали нахлуването в телевизионни студия и държавни учреждения е спорт и кога ще получи държавна субсидия.

Миналата сряда Кузманов и Кутев дадоха пресконференция за раздадени 5 млн. лева по съмнителен начин на федерацията по ММА, спортен клуб ИПОН и свързани лица.

"Освен, че е взимал по 200 000 лв. годишно за финансиране на спортния клуб, а накрая взима и 220 000 лв. вече като НПО, от които 120 000 лв. само през тази година. С тези над 1 милион лева финансирането, което Стъки е получил, може да разберете защо протестира пред президентството, а не пред Министерството на спорта", коментира тогава Кутев. 

Ден след брифинга, Недков нахлу и в студиото на Нова ТВ по време на разговор с Антон Кутев. Малко преди това шефът на федерацията по ММА беше в студиото, за да обясни финансирането, което е получавал от спортното министерство в продължение на много години. 

В отговор на спортния министър и в защита на посочените, получили милиони, бившият ресорен министър Красен Кралев даде пресконференция, на която крещя и удря по масата. Според него националната програма за младежки дейности е една от най-успешните.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови