ПИК, Стъки и ММА бойци нахлуха в министерството на спорта

OFFNews 18 юни 2021 в 12:19 17804 2

Снимка БТА/Владимир Шоков

Журналисти от Агенция ПИК, както и група състезатели по ММА, водени от Станислав Недков-Стъки нахлуха в  Министерството на спорта.

На място има полиция и жандармерия.

Причината - парите за федерациите и обвиненията на служебния кабинет към Стъки. Състезателят влезе и в кабинета на спортния министър Андрей Кузманов и се развихри разговор на висок глас с участието на собственика на ПИК Недялко Недялков, главната редакторка на сайта Звездомира Маскагаркова и репортерката от същото издание Ива Николова.

Препирнята прерасна в махленска кавга, а министърът попадна под словесен огън от всички присъстващи в кабинета му. Един от присъстващите ММА бойци пък припадна.

Преди дни служебният кабинет направи скандални разкрития по програми на ведомството. Министерството на спорта е раздало непрозрачно около 5 млн. лв.

Сред финансираните е и ММА федерацията, чийто лидер Стъки е верен поддръжник на бившите управляващи и организатор на протести в подкрепа на Бойко Борисов и ГЕРБ.

Говорителят на кабинета Антон Кутев преди ден заяви пред Нова телевизия:

„Тези 220 хил. лв., за които говори той, са само по програмата за превенция на зависимостите. Отделно федерацията е взимала всяка година по 180 хил. лв. Получавани са средства и по други програми. Изкарах един час в Министерството на спорта и разбрах защо ММА бойците се занимават с политика. Защото печелят повече от нея, отколкото от спорт. Станислав Недков ни будалка. Федерацията, която той управлява, е получила над 1 млн. лв.”

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!