Италия ни връща заподозрения за убийството на Алена Щерк на 15 юни

Даниела Добрева 13 юни 2022 в 12:50 1418 0

съдийско чукче

Снимка pixabay

Основният заподозрян за убийството на IT специалистката Алена Щерк - Виктор Мануел Спига, ще бъде предаден от Италия на 15 юни, съобщи БНТ.

Тялото на 47-годишната жена бе открито на нерегламентирано сметище край Радомир на 27 май. Преди това тя се издирваше от приятели и полицията. Двамата са имали общ бизнес.

Костариканецът Спига бе задържан в италианския град Асколи Пичено три дни по-късно. Според адвоката му Любен Казанлиев мъжът е трябвало да се върне в България на 5 или 6 юни и да съдейства на разследването.  

Българската прокуратура обясни, че се разследват редица версии, но основната е убийство от ревност. Жертвата е имала връзка със Спига, която наскоро прекратили. Няма подавани сигнали за домашно насилие, но е имало пререкания и изблици на ревност от неговата страна.

По-късно се разбра, че Щерк три пъти е търсила полицията за съдействие след тормоз от костариканеца. В нито един от случаите срещу мъжа не са предприети сериозни мерки, като му е отправено единствено предупреждение - веднъж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови