Още рокади в МВР: Нов шеф на жандармерията, старият отива в пенсия

OFFNews 27 май 2021 в 18:05 10151 0

Рокадите във вътрешното министерство продължават. От днес главен комисар Тодор Гребенаров е назначен за директор на ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, а досегашният гл. комисар Красимир Добрев излиза в пенсия.

Главен комисар Гребенаров е завършил НВУ ”Васил Левски”- Велико Търново. Започва работа в системата на МВР през 1995 г. като полицейски инспектор в сектор “Охранителна полиция” в ОДМВР Пловдив, последователно преминава през длъжностите полицейски командир, началник на сектор “Конен ескадрон и водачи на служебни кучета”, началник на сектор “Охрана на обществения ред” и началник на отдел “Охранителна полиция” към областната дирекция, а през 2013 г. той е назначен за директор на ОДМВР-Пловдив.

В края на 2013 г. е назначен за директор на Главна дирекция “Национална полиция” , а от 2015 г. до момента заема длъжността заместник-директор на главната дирекция. За доказания си професионализъм гл. комисар Гребенаров е награждаван многократно с високи отличия на Министерството на вътрешните работи.

Още с встъпването си в длъжност като министър на вътрешните работи Бойко Рашков започна да освобождава или премества началници на различни звена във вътрешното ведомство.

Шефът на СДВР Георги Хаджиев беше сменен със заместника му Антон Златанов, а Хаджиев стана началник отдел „Физическа защита на лица“ в Главна дирекция „Жандармерия и специализирани операции и борба с тероризма“.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов също беше освободен. Зам.-директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив Димитър Събчев беше преместен в Районното управление в Раковски, а неговото място зае бившият директор на Първо районно - Петър Тодоров.

Директорът на ОДМВР Николай Спасов също се раздели с поста си, но стана началник отдел в ГД „Гранична полиция“. Стефчо Банков - началник на Дирекция "Вътрешна сигурност" беше отстранен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!