Quantcast

Бойко Борисов: Чакъра беше подобен случай

OFFNews Последна промяна на 14 март 2014 в 20:37 9752 16

В последните часове, като слушам обясненията на министъра и на главния секретар на МВР, им предлагам - по-добре да си мълчат, отколкото да приписват вината на други хора, коментира Бойко Борисов случилото се в Лясковец.

При четирима простреляни полицаи, по-добре да си мълчат, и да изкажем съболезнования на близките, каза той пред агенция "Фокус".

В официалния си сайт пък Борисов написа: „Моите съболезнования за семейството на загиналия полицай и по-бързо да оздравяват ранените. Лоша дума за МВР няма да кажа. Подобен инцидент може винаги да възникне. Служителите на МВР в страната имат ежедневно подобни задържания и изземвания и никой от тях не е застрахован, че подобно нещо няма да му се случи”.

Борисов направи аналогия със задържането на Чакъра през 2003 г., което той ръководеше като главен секретар на МВР. Тогава Чакъра също се бе барикадирал, а Борисов нареди къщата му да бъде обстрелвана с гранатомет. За тази си заповед Борисов бе привикан на разпит във Военната прокуратура.

„Преди години, в Харманли имаше подобен случай, този с така небезизвестния Чакъра. Лицето беше изстреляло над 200 патрона по служителите на реда, които бяха отишли да го задържат, и само късметът им ги остави живи. Днес щом има жертви, значи работата не е добре свършена, безспорно. Но много ми се иска в такива моменти да не се политиканства, а обратното, да се опитваме да разсъждаваме, да се опитваме да бъдем толерантни, ако щете. Защото държавата колко психично болни има да издържа, в тази тежка финансово-икономическа криза? Това не е единичен случай”, допълни Бойко Борисов и обясни, че като главен секретар, винаги се е стараел да пази живота първо на гражданите и на полицаите, а едва след това на този, който си е позволил да открие огън по тях. 

"Навсякъде по света подобни лица биват обезвреждани така, че по никакъв начин след това да не могат да застрашават живота на останалите граждани", подчертава лидерът ГЕРБ.

"Лесно е да се обвиняват министъра, главния секретар или който и да е. Затова предвид факта, че на ден има по стотина такива операции и няма как полицаите да знаят, че ще ги посрещнат със стрелба, смятам, че действията им по обезвреждането и раняването на лицето, открило огън, са оправдани.“

"Какво да кажем за тези полицаи, които са на границата сега? Тези, които месеци наред седят под найлоните при нечовешки условия. МВР е подложено под огромен натиск. И това в никакъв случай не е правилно да се каже „МВР на Цветанов”, „МВР на Йовчев”. Това си е работа на областния директор и на полицията в Лясковец. Те са всеки ден, затова взимат заплата, затова са независими, затова са експерти. Със сигурност, не само ще има наказани, ще има и повдигнати обвинения", подчерта Борисов и отново направи аналог с операцията в Харманли, която той е ръководил.
 
"Не допуснах да загинат полицаи и сега ни разхождат из прокуратурата, колко пъти вече. Ако бяха убили полицаи там, или по нас като стреляха, тогава може би нямаше да пишем сега толкова и да се обясняваме дали е грешно този, който стреля с калашник по полицаи, да бъде атакуван. И ние тогава го изчакахме денонощие. Докато се самоубие. След това защо трябваше да рискувам живота на хората и полицаите в обградена къща с гранати. Да влязат вътре, да гръмне някоя граната, да ми загинат момчетата. Защо?", запита Борисов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.03 2014 в 11:14

Точни и професионални разсъждения на Борисов, но по-късно беше обвинен, защото е Бойко Борисов, а не ,че акцията е неправилна - пак омраза и политика ! А сега какво стана?-хайде говорете, плюйте, обвинявайте - има загинал полицай и други ранени!Непрофесионално извършена операция с много грешен сценарии! Държавата е много, много болна-дано се намери лек !

15.03 2014 в 12:44

Балкански, кандидатствай за ЧЛЕНство в най-новата формация - Коалиция на Употребените Радикали. Ще падне и някоя рубла покрай удоволствието.

15.03 2014 в 09:57

Ей пак да му се сложите на тиквоняка бре! Нямате ли срама?! Това ли е "новата" партийна линия?
Ми сложете му на тоя вагабонтин снимка от годината на изказването му! Какво, да не би да се опитвате сега прокопиевските медии да го правите "новия Апостол"? Вечно млад, строг и съсредоточен. Айде Баста!
Тоя чукундур не може да се съсредоточи да прочете половин страница печатен текст!
Да оставим настрана, че е неморално да се изказва по случай, по който е ПРЯКО отговорен и забележете, по този случай България е ОСЪДЕНА в Европейския съд!
Редакцията, вашето е висша форма на цинизъм. Рано сабалям ще си повърна кафето, да ге!

ПП на Релевантните Герберастки Плюнки - цък доле на линка да видите една статия от Януари 2011 със същата снимка. Сега Говедото си го знаете как изглежда. :)
http://www.webcafe.bg/id_881651314

15.03 2014 в 08:35

А бе, от влстта ли така почерняват всички Тоя сега е по-черен от циганина Костов :) :) :)

15.03 2014 в 01:25

... ан така, Бълхански.... :)

... ис-ка-ме-ток, ис-ка-ме-ток, ис-ка-ме-ток... хахахахахаха
... кат'дитету е болну, как да му давам хапчи кат няаа ток...

... ис-ка-ме-ток, ис-ка-ме-ток, ис-ка-ме-ток...

15.03 2014 в 00:13

... ne samo besepe... а БЕКАПЕ... понимайш... со се любимия ти пожарникарин...

15.03 2014 в 00:11.... stankeeeeee.. станкееееее... стани, па се разкарай...

14.03 2014 в 23:25

Всички да си мълчат, само Боко Умното да говори... Кратуната пак се опитва да извлича дивиденти за Чакъра, ама България бе осъдена и ще плаща за жалките му напъни да се прави на супермен.

14.03 2014 в 22:55

Когато през 21век в държава член на ЕС и НАТО, милиционери се престараят, умира полицай!

14.03 2014 в 22:39

БОЙКО БОГ ТЕ ОБИЧА НИЕ СЪЩО ТРЕБВА ДА МИНЕМ ПРЕЗ СТРАДАНИЕ ЗА ДА А БСП ПРЕЗ НАКАЗАНИЕ