Зеленият сертификат да не се отменя, настояват от БЛС

Организацията е готова да се включи с експерти в работната група за обсъждане на мерките

OFFNews 15 януари 2022 в 12:18 1681 1

Снимка Pixabay

Зеленият сертификат не трябва да бъде отменян, особено по време на разгара на петата вълна, още повече, че у нас той беше въведен със закъснение, заявиха от Българския лекарски съюз (БЛС) в съобщение до медиите.

Съсловната организация е готова да се включи с експерти в работната група, сформирана от министър-председателя Кирил Петков за обсъждането на мерките в Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19.

По повод дискусията "за" и "против" зелените сертификати и дебатите за това какви трябва да бъдат въведените мерки от БЛС коментират, че за пореден път "науката и фактите са оставени на заден план при над 32 000 починали от болестта, сред които 170 медици".

"За пореден път, ставаме свидетели на това как, давайки се гласност на определени личности, чиито тези се основават на псевдонаучни аргументи, се насажда внушение, че сред медиците има разнопосочни мнения. Внушение, което не отговаря на истината. Крайно време е конспиративните теории да бъдат оставени настрана! Работа, но и задължение на медиците е да представят безпристрастна и научно доказана информация", посочват от съсловната организация и допълват, че над 75 процента от лекарите са ваксинирани, а заедно с преболедувалите защитените медици са около 90 на сто.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!