Григор загуби 4 позиции, вече е №57 в света

OFFNews 29 юли 2019 в 11:42 1277 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отстъпи с четири позици и вече се намира на 57-о място в световната ранглиста през новата седмица.

Българинът взе участие на турнира BB&T Atlanta Open в началото на миналата седмица, но не успя да натрупа точков актив след ранно отпадане.

Гришо разполага с 952 точки и беше изпреварен от играчи като Рейли Опелка, Пабло Кареньо Буста, Филип Крайнович, Андрей Рубльов, Даниел Еванс и други, които се представиха добре в последните дни и прогресираха в ранглистата.

В челната тройка няма промени - лидер е сърбинът Новак Джокович с 12 415 точки, пред Рафаел Надал със 7 945 и Роджър Федерер със 7 460. Единствената промяна в топ 10 пък е свързана с Фабио Фонини и Даниил Медведев, които разменят 9-о и 10-о място.

Димитров има шанс да се върне в Топ 50 през тази седмица. Гришо предстои да дебютира в ново състезание - АТР 250 в Лос Кабос (Мексико). Той ще стартира в първи кръг срещу американеца Стив Джонсън.

"Играли сме няколко пъти. Той е страхотен играч и нямам търпение," заяви Джонсън, който присъства на жребия. В момента Димитров се намира в серия от три поредни загуби от "Ролан Гарос" насам.

Към момента Джонсън е 93-и в ранглистата и също не се намира в оптимална форма като миналата седмица загуби в Нюпорт от 188-ия в ранглистата Кристофър Юбанкс.

Победителят от сблъсъка Димитров - Джонсън, ще срещне Гуидо Пея в следващата фаза. Поставеният под №1 Фабио Фонини очаква във втори кръг Марсел Гранойерс или Лукас Гомес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки