Григор Димитров бил проверен 21 пъти за допинг

OFFNEWS Последна промяна на 29 юли 2019 в 07:55 1064 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров е бил проверен 21 пъти за допинг през миналата година. Това става ясно от официалния списък на Международната федерация по тенис.

За първи път в историята се публикуват всички проверени състезатели. Преди те бяха обявявани по групи, например над 10 проверки, информира „24 часа”.

Григор е дал 7 проби по време на турнири и 14 при внезапни проверки. Това е повече от топ 3 на световния тенис.

Новак Джокович е бил проверен също 21 пъти, а Рафаел Надал и Роджър Федерер са дали по 20 проби. От останалите ни тенисисти Димитър Кутровски е бил проверен 6 пъти извънсъстезателно, защото имаше проблеми с положителна проба. Толкова, но по време на турнири е била проверена Виктория Томова.

Сесил Каратанчева е дала 4 пъти проби, но само по време на турнири. Два пъти са проверявани Елица Костова и Димитър Кузманов, а по веднъж Адриан Андреев, Александър Лазов, Васко Младенов, Ани Вангелова и Александър Витцов, натурализираният молдовец, който играе за България.

Най-проверяваният тенисист в света е руската първа ракета Карен Хачанов. Той е дал 13 проби по време на турнири и 19 внезапни. С по 30 са Юлия Гьоргес и Доминик Тийм. 26 има Данийл Медведев, а 25 - Дария Касаткина.

Изненадващо Серена Уилямс, която постоянно се оплаква, че е викана на контрол, е дала само 13 проби за годината. Повече от нея е проверявана дори Мария Шарапова. Рускинята е дала 19 проби за 2018 г.

View this post on Instagram

Putting in work with @justingatlin this morning ????????

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) on

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови