Григор Димитров с втори епичен обрат и е на 1/2-финал в Индиън Уелс

OFFNews 15 октомври 2021 в 07:04 4635 0

Снимка Getty Images

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за полуфинал на турнира в Индиън Уелс (САЩ), след като победи осмия поставен в схемата Хуберт Хуркач (Полша) с 3:6, 6:4, 7:6 (2) в епична битка.

Двубоят беше специален за Григор, тъй като победата му беше под номер 100 в кариерата му в турнири от сериите ATP 1000.

Негов съперник в полуфиналите ще бъде Камерън Нори (Великобритания), който победи аржентинеца Диего Шварцман с 6:0, 6:2.

При успех над Нори Григор ще се завърна в топ 20 на световната ранглиста.

Това ще е седми полуфинал за българина на ниво ATP 1000, както и първи от 2019 г. насам, когато отстъпи пред Новак Джокович в Париж.

"Чувствам се различно. Опитвам се да си възвърна добрия ритъм както в тениса, така и в живота. В момента не изпитвам болка, чувствам се добре. Знанието, че тялото ми е на необходимото ниво, ми дава огромна увереност и това се отразява на играта ми. Този факт сам по себе си ме прави щастлив, да не говорим за печеленето на мачове.

В момента съм фокусиран върху това да се наслаждавам на ежедневния си живот. Не съм обсебен от резултатите, независимо дали печеля или губя. Всеки път, когато изляза на корта, знам защо съм там и какво да правя. Когато работата е свършена, продължавам напред, като в същото време намирам начин да се разсея и да се разтоваря. Напоследък този метод ми върши много добра работа“, каза Димитров пред Tennis Channel след двубоя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews