Григор Димитров се завърна на победния път

OFFNews 17 август 2021 в 21:27 3903 0

Снимка Getty Images

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров преодоля първия кръг на турнира от сериите Мастърс 1000 в Синсинати. Димитров победи с 6:3, 6:4 16-ия в света испанец Роберто Баутиста Агут.

Срещата беше прекъсната почти за час и 40 минути заради дъжд в средата на втория сет. Баутиста Агут водеше с 4:3. След завръщането на корта Димитров спечели подаването и изравни. Последва девети гейм във втората част, в която хасковлията проби подаването на противника с много агресия на 15. И накрая триумфира на нула, след като взе подаването си от първия мач-пойнт.

В следващия кръг българинът ще се изправи срещу победителя от мача Александър Бублик (Казахстан)- Маркос Джирон (САЩ).

"Да, прекъсването ми помогна. Преди това условията се променяха непрестанно, а той играеше все по-добре и се движеше чудесно по корта. Знаех, че трябва да направя нещо и то бързо, ако искам да се измъкна от тази ситуация. След това обаче дойде прекъсването и това ми даде възможност да се успокоя и да се пренастроя. След подновяването на играта стартирах много добре и успях да обърна нещата в своя полза“, коментира Димитров в интервюто си след мача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!