Двама служители от ДАИ са осъдени заради подкуп от общо 115 евро

OFFNews 17 декември 2020 в 09:22 2385 0

Върховният касационен съд потвърди решението на Окръжен съд – Благоевград, с което двама подсъдими за подкуп служители на ДАИ бяха признати за виновни. Те са рекетирали чужденци, за да не проверят автомобилите им.

Д. Миленков е осъден на „лишаване от свобода“ за 9 месеца, чието изпълнение е отложено за 3 г. Наложена му е и глоба от 1000 лв. Подсъдимият е лишен и от право да заема длъжността „Главен специалист – инспектор“ в Дирекция „Автомобилна инспекция"- София за 2 г.

Присъдата бе потвърдена от две инстанции, като в решението на ВКС подсъдимият е оправдан за формата на извършеното престъпление по чл. 301, ал. 4 във вр. с ал. 1 от НК „поискал“.

Г. Костадинов получава наказание „лишаване от свобода“ за 6 месеца с изпитателен срок от 3 г. и глоба от 700 лв. Лишен е и от право да заема длъжността „Главен специалист – инспектор“ в Дирекция „Автомобилна инспекция"- София за една година и 6 месеца.

Делото срещу двамата бивши служители на ДАИ започна през 2015 г. 

Миленков е признат за виновен в това, че на 4 юли 2013 г. на международен път Е-79 в района на КПП Бело Поле е поискал 30 евро от трима румънци, за да не осъществи контрол върху превозите и превозните средства.

Костадинов пък е признат за виновен в това, че на същата дата и място е поискал 85 евро от поляк, за да не го провери.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!