Чехия разкри как действа руското разузнаване - Москва готви Коминтерн в ЕС

OFFNews Последна промяна на 19 септември 2015 в 07:32 19848 54

Снимка sxc.hu

Русия се опитва да създаде нов Коминтерн в страните членки на ЕС, базиран на концепцията на Александър Дугин за неоевразийството, и за целта активира пропагандни и шпионски мрежи в Европа. Това се посочва в официалния годишен доклад на чешката контраразузнавателна служба BIS.

Конкретно в Чехия руската агентура разчита не толкова на симпатията на гражданите към политиката на Кремъл, а на негативните нагласи към САЩ, ЕС, НАТО и демократичните ценности, пише в доклада.

Кои са полетата на действие на руските специални служби? Енергетика, пропаганда, влияние сред руската емиграция, влияние сред гражданите на ЕС, за да "симпатизират" на политиката на Кремъл.

Постоянно фиксираме на територията на Чешката република доста сътрудници на руските специални служби - част от тях работят в посолството на Русия. Руснаците се интересуват от чешката ядрена енергетика, те са на мнение, че битката за енергетиката не е загубена, коментира прессекретарят на BIS Ян Шуберт.

Руското разузнаване нанася вреди не само на интересите на Чехия, а и на НАТО и ЕС, категорични са от BIS.

Москва активно работи с руската емиграция, като създава и контролира различни движения и обществени структури в Чехия. Целта е руснаците, лоялни на разузнавателните центрове в Москва, да представят диаспората при различни политически и обществени събития в Чехия.

За руските спецслужби работят и чехи: част от тях за пари, други - на идеологическа основа.

Москва активно използва чешки политици, общественици и журналисти. Причината е - чехите да повярват, че пропагандните послания и предателските действия са извършени от техни сънародници, а не от руснаци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.09 2015 в 14:46

Би било толкова хубаво, ако беше истина.

20.09 2015 в 20:24

Приятелю пак си прекалил с руски пропагандни филми относно финансите.
Ако не знаеш те се правят, за да обяснят на руснака защо живее как в говно. Доказано е че руснаците не разбират от икономика.
Плаващия курс не може да предизвика хиперинфлация. Ако федералния резерв печати банкноти без покритие ще има инфлация на долара. Миналата година точно това направи руската банка и затова рублата се срина толкова.

20.09 2015 в 19:06

Пише се безСмислен , айде като се поограмотиш може пак да говорим . Безсмислен може да е за теб , понеже ти имаш крайно ограничен светоглед . Кое точно не разбра ?
Плаващия курс , позволява хипер инфлацията . Понеже Федералния резерв може да си печат банкноти и ценни книжа , после да ги раздават като заеми , и от лихвите на тези заеми правят пари от НИЩОТО . Аз не мога да ти наливам постоянно акъл в главата . Да не пиша постове за пари , ти явно го правиш , щото добре пасваш на шаблона за кръгъл идиот ...

20.09 2015 в 09:24

Victimized че си трол всички знаем(подозирам, че си от идиотите които тролят без да са си осигурили предварително заплащане, защото постовете ти малко се различават от стандартния тролски пост - трол ентусиаст) и естествено както всеки трол ентусиаст пускаш всякакви без мислени постове които си сметнал, че ще ти помогнат да заработиш някоя копейка. Да те питам разбираш ли разликата между плаващ курс и хиперинфлация? Путин се заигра с имперския шовинизъм за да си спаси задника. За което беше наказан със спадането на цената на петрола което е..а мамата на руснаците. Ма на него какво му пука? Нали бандата му продължава да обира Русия.
Ето ти нещо да гледаш.
https://www.youtube.com/watch?t=116&v=FBnA_LiZ1qQ

20.09 2015 в 05:04

Дугин е ГЕНИЙ!

Обаче на западняците не им изнася да им се каже ИСТИНАТА. Плащат на тролове да засипват с помия всяко НОРМАЛНО МНЕНИЕ в грантовите сайтове на ФАЩ и Четвъртия хилядолетен райх.

Ниските доходи, безработицата и перманентната криза определят облика на ДЕМОНОКРАЦИЯТА в България. Колкото и да се напъвате, фактите са по-силни от ГЬОБЕЛСОВАТА ПРОПАГАНДА. Става дума чисто и просто за НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА в Европа. Омерзен съм.

20.09 2015 в 01:07

направо си е наглост тази статия на фона на този паметник.
Дано знаете кой е той

19.09 2015 в 23:58

Ей сладури , много ви обичам да сте ми на камара , че да сте ми нагледни . Като за старт , една лекция от началото на тази година любезно предоставена ни от "Чикагският съвет по глобални отношения " :
https://www.facebook.com/nikolay.savchev.9/videos/10205217163451827/?__mref=message_bubble

Второ и специално за любимия ми трол Краси , който толкова благородно се жертва под формата на "боксова круша" за да мога да разчеквам незачеквани до сега теми . БайДъУей , другите малоумници не се чувствайте забравени и към вас храня най-топли чувства :

ЯМАЙСКА ВАЛУТНА СИСТЕМА
Кингстън, столицата на Ямайка- януари 1976 г. Споразуменията от Ямайка остават на страните значителна свобода при определянето на валутнокурсовата им политика. Характерно е, че голям брой държави с развита икономика (напр. САЩ и Япония) са избрали режим на свободно плаване на своите валути. Същевременно този режим е предпочитан и от държави чиито икономика преживяват хроническа слабост и поради това резервите им са недостатъчни за поддържане на фиксиран курс. Валутите на повечето западно европейски държави, макар и в плаващ режим по отношение на останалите валути по света, поддържат фиксирани курсове помежду си в рамките на Европейския валутнокурсов механизъм (ЕВКМ). Голяма група страни имат частично плаващи или постепенно изменящи се валути.

Ямайските валутни споразумения влизат в сила от 1 април 1978 г. Оказва се, че валутният механизъм подлежи на доизграждане. Съвременната структура на международната валутна система може да се разглежда като сложен конгломерат от стари и нови принципи.
• (наследен) поддържане на валутна конвертируемост
• премахва се държавния и международен контрол на пазара на злато
• (наследен) запазва се регулирането на валутните отношения на междудържавна основа. За целта се засилва регулиращата функция на МВФ, като се създава и нов орган - Съвет на МВФ на равнище министри на финансите на страните-членки
• съчетаване на колебаещи се и фиксирани валутни курсове. Страните могат да изберат системата на валутния курс, както и базовата валута, но не могат да се изразяват чрез златото. Те могат да преминават от една в друга система на валутен курс, като уведомяват МВФ.
• издигане ролята на т.нар. специални права на тираж. Златото се елиминира. То става стока, която може да се реализира на свободния пазар. Официалната му цена е премахната.
Няма златни паритети, но златото остава в резервите на централните банки.

Специални права на тираж - кредитни документи или право на една страна да получава заем от други страни-членки на МВФ. Тези права не съществуват във веществена форма като банкноти или монети. Те са счетоводни записи по специална сметка в МВФ. Количеството на емисията им предварително се съгласува между страните-участнички. „

Та като си дойдохме на думата , кой викаш предизвиква инфлация в световната икономика ? И кой реши , че трябва да си обвърже валутата с продажбата на нефт и така е способен да предизвиква финансови кризи и колапси по целия свят ? Путин ?
По това време още Тачър не е навила Горбачов да се продаде за стотинки и да разпродадат цялото държавно производство на съмнителни олигарси . Собственост която реално е на хората с чиято кръв и пот е градено всичко ? КОЙ ?
Аз лично никога не съм харесвал политиката на Русия , особено спрямо нашия народ и територия , казвал съм го не един път , но само за това , че не ги харесвам никога няма да побягна в обятията на най-агресивната и милитаризирана държава в модерния свят .
В кой точно ъгъл ви бяха набутали тролските муцуни , за да ви го полагат в отверстията ? Не , не отговаряйте , никой не го интересува къде сте си удоволетворявали нуждите .
Под новините за „бежанците” и отговорниците за цялото фиаско , сте много мълчаливи ? ТО си личи кой е платен и кой просто пръска агресия ..
„LudLustrator15:17 19 сеп 201540
+ 23
- 3
Бой последен е този -> всичката тролска сволач на амбразурата!!!
------
Говняците, паре нема, Мухосрания потъва със скороста на Курск, няма вече никой да я спаси, територията ще се самозасипе със ядрена пепел и ще се консервира за идните поколения!!!!”

Това ли са европейските толерантни ценности , това ли е либерализма дето го изповядвате ? Да се сипят бомби по всичко което не е създадено по западния модел ???
Където ви видя , ще ви режа папагалските глави , гледайте да не си сменяте никовете , че да има някаква системност ……

19.09 2015 в 21:25

По същия начин руските спец-служби действат и у нас ,само че много по-активно отколкото в Чехия,защото там нямат много поддръжници .Тук обаче те действат много активно и явно ,защото много българи,са "зомбирани" и дори имат "руско" само-съзнание..!Това е реалността тук !Жалко за България! Тежко и горко и !

19.09 2015 в 21:25

По същия начин руските спец-служби действат и у нас ,само че много по-активно отколкото в Чехия,защото там нямат много поддръжници .Тук обаче те действат много активно и явно ,защото много българи,са "зомбирани" и дори имат "руско" само-съзнание..!Това е реалността тук !Жалко за България! Тежко и горко и !

19.09 2015 в 18:51

Защото ръководителите на ДАНС както и хората на които трябва да докладват са на щат във ФСБ.