Шефът на фонда за гарантиране на влоговете подаде оставка, замества го кадър на ПИБ

OFFNews Последна промяна на 19 ноември 2014 в 12:27 5339 6

Снимка „Изи Асет Мениджмънт“

Правителството освободи по негова молба досегашния председател на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките Росен Николов.

Постът на Николов ще бъде поет от магистъра по финанси Радослав Миленков, който в продължение на 8 години заемаше различни ръководни позиции в системата на Първа инвестиционна банка (ПИБ).

Радослав Миленков е магистър по финанси от УНСС. В професионалната си дейност е работил първоначално като инвестиционен посредник и одитор в „Делойт и Туш България”, а в периода 2003-2011 г. е работил в ПИБ, където е бил и член на управителния съвет.

От 2012 г. до сега е бил член на Управителния съвет на Общинска банка и изпълнителен директор на банката. Отговорностите му включват дейности в сферата на управлението на риска, финанси, управлението на активи и пасиви.

Министърът на финансите Владислав Горанов също беше в управителния съвет на Общинска банка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.12 2014 в 13:36

Дон Корлеоне, много си прав за Чобанов.

http://petkoradkov.blog.bg/politika/2014/12/04/trilichieto-na-edin-kompleksar.1319633

20.11 2014 в 09:44

Браво на платените пишещи!!! БРАВООО! ПлАТЕНИ КЛАКьори особено Атанас Чобанов някакъв си псведо журналист изритан като мръсно куче от Франция и продажник на България! Гнили сте вие продажници такива и миришете отдалече кой ви плаща!

19.11 2014 в 14:36

ПИБ – „най-гнилата ябълка“ според американските секретни доклади, банка „с единия крак в организираната престъпност“ е новата „банка на #КОЙ„. Ето защо тя беше спасена с държавни пари, а данъкоплатците ще платят „спасяването“ с новия заем, който правителството се готви да изтегли. Ето защо никой няма да пипне сарая на Доган в Росенец, а пишман-реформаторите ще скимтят тихичко под строгия поглед на Буда и няма да обелят и дума.

19.11 2014 в 14:21

Кадър на ПИБ поема Фонда за гарантиране на влоговете в банките. КОЙ се намества в нови позиции. Старата песен на нов глас продължава - следващата гнила ябълка е на път да набъбне по-същия начин както КТБ - мафията се премести в ПИБ за да препира парите си.

19.11 2014 в 14:00

Айде честито на Пеевски и компания. Сега ще се преперем и през ПИБ,ама понеже сме предвидливи, закотвяме се в държавната ББР. Та, ако някой посмее да ни удари - да знае, че бута цялата държава.
Прост народ сме. От 2002 си отглеждаме мафия, сега се чудим защо не можем да я бутнем.

19.11 2014 в 13:49

Ако не сте запознати четете: ,,Защо ПИБ вече 6 месеца не намират 1 млрд. лв. на свободния междубанков пазар? Защото почтеният бизнес не дава заеми на банки, които "перат пари от престъпна дейност и кредитират свързани лица". Защото банките, за разлика от БНБ, прокуратурата и ДАНС знаят реалното състояние на лошите експозиции на тази банка. Престъпниците могат да получат рефинансиране само от други престъпници, които на свой ред да откраднат от данъкоплатците. Ето защо всички, гласували вчера актуализация на бюджета, в който тихичко добавиха 900 млн. за "гнилата ябълка" ПИБ са част от престъпна група, работеща за олигархичния интерес на дървояда Цеко. Додоха чиста проба държавна помощ от Вашия джоб за следващия беглец в Белград, Виена или Москва и неговите съучастници."