Установиха изпускане на неорганизирани емисии от ТЕЦ ''Република'' в Перник

OFFNews 22 юли 2022 в 16:56 1357 1

ТЕЦ

Снимка Wikimedia

От началото на годината досега на ТEЦ Република са съставени 6 акта за неорганизирани прахови емисии и са издадени 6 наказателни постановления за 261 000 лв.

Системно изпускане на неорганизирани емисии от котелен цех на ТЕЦ "Република" в Перник е установила Районната инспекция по опазване на околната среда и водите-София.

Експертки са проверили топлоцентралата заради сигнали за запрашаване на въздуха. Установено е, че неорганизираните прахови емисии са в резултат от процепи, дупки и неуплътнени участъци от сградата, в която са разположени парогенераторите. Те предизвикват запрашаване на различни райони в Перник, в зависимост от посоката на вятъра.

На дружеството ще бъдат съставени два акта. Размерът на санкцията е от 10 000 лв. до 500 000 лв.

С цел ограничаване и преустановяване на неорганизираните прахови емисии на "Топлофикация Перник" АД са дадени две предписания, със срок на изпълнение, съответно до 22 юли и до 25 юли. В случай на неизпълнението им, ще бъдат предприети допълнително най-строги мерки и действия, уточняват от РИОСВ-София.

От началото на годината досега на ТEЦ "Република" са съставени 6 акта за неорганизирани прахови емисии и са издадени 6 наказателни постановления за 261 000 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

22.07 2022 в 17:30

ама разбора се, то където наистина провериш, ще намериш. Досега се криеше с рушвети

затваряй виновния в затвора

по-добре първо по зле да стане, да ни лъснат корумпираните и неквалифицирани задници