Пощенска банка: Ще обжалваме решението на Русенския съд

Последна промяна на 06 август 2013 в 17:28 4242 7

Пощенска банка
Пощенска банка

"Съдържанието на конкретния договор за кредит, сключен с ищеца по делото, е в пълно съответствие с приложимото законодателство. По тази причина не сме съгласни с изводите на съда, чието решение подлежи на обжалване и жалба срещу него ще бъде подадена."

Това се казва в полученото до OFFNews становище от "Юробанк България" (Пощенска банка) по повод решение на Районния съд в Русе. С решение от 30 юли той обявява за нищожна клауза от договор за кредит на "Юробанк", даваща право на банката да увеличава лихвения процент по кредита едностранно и без право на предоговаряне или прекратяване на договора.

Банката може да обжалва решението в 2-седмичен срок.

"Банката договаря клаузите индивидуално с всеки свой клиент и съдържанието на договорите зависи от взаимната воля на страните, които ги подписват", се казва още в становището.

От банката уточняват, че решението на съда не е прецедент, тъй като "в правно-технически смисъл за „прецедент“ е необходимо разглежданият съдебен акт да е влязъл в законна сила", а в случая той може да бъде обжалван.

"Случаи като разгледания от Русенския съд са винаги строго индивидуални. Приканваме нашите клиенти да се обръщат винаги първо към специалистите в клоновете на банката за намиране на навременно и гъвкаво решение от взаимна изгода за страните", пишат още в становището си от "Юробанк България".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.08 2013 в 11:23

"даваща право на банката да увеличава лихвения процент по кредита едностранно и без право на предоговаряне или прекратяване на договора"
Ако тази клауза бъде обявена за действителна от някой съд, това означава практически узаконяване на робството в България.

07.08 2013 в 08:20

Няма такова нещо като индивидуално договаряне, връчват ти бланка и те карат да се подпишеш, нямаш право да коментираш нищо и няма и кой една запетайка да промени в договора. Ох, плачат за скрита камера да се види как договарят индивидуално, то е силово налагане на техните клаузи!

06.08 2013 в 21:20

Пълни боклуци са Пощенска банка.Бях им клиент и също с удоволствие прекратих всякакво взимане даване с тях.Щели да обжалват, майната им, ей най-накрая един съд да си върши работата в т.нар.територия населена с българи.

06.08 2013 в 19:47

Аз имам кредит при тях, водя и дело срещу тях. В съда, според адвокатите им, кредитът го представят като индивидуално договорен, защото сме договорили индивидуална сума, която сме усвоили. То оставаше всички клиенти да теглят еднаква сума, за да не е индивидуално договорен....

06.08 2013 в 19:38

Юробанк не договаря индивидуално договорите си за кредит ! Това са глупости!

06.08 2013 в 18:15

Всички услуги са ужасни в тая банка. Имах разплащателна сметка в продължение на година при тях. Постоянно ми блокираха картата и даваха най жалките обяснения и причини когато съм искал отговор. Самите карти ги правят в Гърция и са супер нетрайни. Бързата услуга за карта е една седмица. уебсайта също трагичен . Нямам думи . Закрих си сметката с удоволствие. Съветвам ви и вие да направите същото, лошото е че и другите са подобни финансови катакомби.

06.08 2013 в 18:11

А мое ли да се гръмнете Ш234ни банкерчета, да ви изсъхнат ръчичките крадливи дано!