Легендарният "Кристал" става личен палат на Цветан Василев (снимки)

Последна промяна на 01 август 2013 в 17:14 17005 25

Резиденцията на Цветан Василев  Снимка: Сергей Антонов
Резиденцията на Цветан Василев Снимка: Сергей Антонов

Луксозна резиденция с бронирани стъкла гради известният банкер от КТБ Цветан Василев в знаковото столично заведение "Кристал".

На мястото на някогашният легендарен ресторант в центъра на София, който по-късно бе превърнат в рибения "Тамбукту", от месеци върви усилен ремонт.

Собственикът на банката, която държи огромна част от парите на държавните предприятия, преобразява целия ресторант в място, на което да посреща лични гости. Идеята е те да получат нужното удобство по време на срещи и разговори и да не бъдат публично разпознавани, риск, който крият срещите в ресторанти и хотели, съобщава Антиправителствената информационна служба  Noresharski.com.

Според друга циркулираща информация в помещенията с красива гледка към градинката на "Кристал", Военния клуб и Руската църква ще се настани дъщерята на Цветан Василев.

Допълнително екстериорно решение са бронирани стъкла, които опасват отвън фасадата на резиденцията в частта й непосредствено над градинката, пише още сайтът. 

Мащабният проект е дело на австрийски архитект. Интересен акцент е информационната табела на обекта е, че строителният надзор се извършва от фирма „Мултиплекс Инженеринг“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.08 2013 в 12:45

Абе, "българче", ти чувал ли си изобщо за Кристал ??? Знаеш ли какво е, къде се намира, каква е историята му ? БЕЗРОДНИК

03.08 2013 в 13:25

Хората нямат какво да ядат, резиденции с бронирани стъкла... Оставка на управлението!

02.08 2013 в 19:05

И една не толкова задълбочена равносметка, но все пак очертаваща случилото се след встъпването в длъжност на това правителство... Имахме назначението на ПЕЕВКИ, назначени министри навързани помежду си като свински черва, зам. министри и областни, които са криминализирани, приемане на актуализация на бюджета със заем, който не е обоснован, никакви действия по изборния закон и накрая Василев, т.е кръга пак стига до ПЕЕВСКИ, който има пипала навсякъде. А сега накъде ... май на летището, защото тук ще цари репресия, както е било преди време и нашите роднини са агонизирали в Белене. Аз не искам това!

02.08 2013 в 17:28

Нагли до мозъка на костите!

02.08 2013 в 15:27

На таблото си пише, като обобщение на целия ни преход: "Преустройство на... обществено... в апартамент."

02.08 2013 в 12:21

Катя, Катя... Казват, че когато Господ иска да накаже някого, първо му взима акъла...Да сравняваш Василев с Хампарцумян показва или тотална неграмотност, или дебела червена линия в съзнанието...

02.08 2013 в 12:02

Бравооо, браво на страхотните крадци! Случващото се е тотален цирк!

01.08 2013 в 21:25

Катя, има една тънка разлика между другарите Василев и Бориславова от една страна, и Хампарцумян - от друга и това е, че вторият е мениджър на заплата, а не основен акционер в съответната банка!

01.08 2013 в 19:30

То там некаде го бяха съсекли и Стамболов, след като паднал от власт, упражняване с насилие и грабеж като дерибей! Така че бронираните стъкла няма да помогнат!

01.08 2013 в 19:29

Ще бъде интересно да се види (обикновено става в дългосрочен план) как Съдбата/Провидението/Възмездието/Видовия ден ще се отнесе към разните банкерски щерки...