Ван Морисън с протестни песни срещу COVID ограниченията

'No More Lockdown' обвинява правителството на Великобритания във фашизъм

OFFNews 18 септември 2020 в 12:59 4025 0

Снимка TheGuardian

Ван Морисън нарече правителството „фашисти“ в една от новите си песни, написани в знак на протест срещу мерките срещу пандемията от COVID-19. В песента се осъждат и „известните личности, които ни казват какво трябва да чувстваме“.

„Новото нормално не е нормално, пее той. - Родени сме да бъдем свободни.“

No more lockdown

No more government overreach

No more fascist bullies

Disturbing our peace …

No more taking of our freedom

And our God-given rights

Pretending it’s for our safety

When it’s really to enslave... ('No More Lockdown')

"Не казвам на хората какво да правят или мислят, заявява 75-годишният музикант в изявление, цитирано от вестник "Гардиан". - Правителството вече се справя чудесно с това. Става въпрос за свободата на избора."

„No More Lockdown“ атакува и "неверните факти“, като прави препратка към британския проф. Нийл Фъргюсън, който през юни заяви, че 20 000 смъртни случая биха могли да бъдат предотвратени, ако правителството бе наложило цялостна карантина седмица по-рано, а не едва на 23 март.

Във Великобритания 41 705 души са починали от вируса, който все още се счита за силно заразен: официалните данни потвърждават 75% увеличение на заразените през миналата седмица, пише "Гардиан". Правителствената система за тестване и проследяване е осъдена като „едва функционираща“. Борис Джонсън заяви, че правителството прави "всичко, което е по силите ни", за да избегне втора национална карантина.

Морисън заяви, че песните му ще излизат на всеки две седмици, започвайки с "Born to Be Free" на 25 септември. Наскоро той призова своите  колеги да се включат с него в борбата срещу псевдонауката и ограниченията, налагани от противоепидемичните мерки. 

Морисън е поредният британски музикант, който се обяви против мерките за безопасност на коронавируса. Ноел Галахър тази седмица заяви, че отказва да носи маска за лице в обществения транспорт и по магазините: „В момента ни отнемат твърде много свободи“, заяви бившият вокалист на "Оуейсис".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови