Мелани Браун от Spice Girls се прибира при майка си след брак, изпълнен с насилие

OFFNews 13 март 2024 в 13:17 1918 0

Мелъни Браун и майка ѝ в Бъкингамския дворец през 2022

Снимка Getty Images

Мелъни Браун и майка ѝ в Бъкингамския дворец през 2022

Мелани Браун печели милиони от групата Spice Girls, но преди няколко години, след като напуска брак, в който е упражнявано насилие, остава почти без нищо, предава Би Би Си.

Тя напуска Калифорния, връща се в Лийдс и се премества в бунгалото на майка си.

48-годишната певица казва, че въпреки че "всичко е в силата на момичетата", след насилието е била в "безсилна" ситуация.

Браун вече е успяла отново да си купи собствен дом - нещо, което е смятала, че "никога няма да се случи".

Решението да се върне у дома идва, докато Spice Girls завладяват Обединеното кралство по време на разпродаденото си турне по стадионите през 2019 г.

Въпреки че концертите са доходоносни, приходите на Браун са изразходвани за съдебни такси и плащания към бившия ѝ съпруг Стивън Белафонте, за когото тя твърди, че я е обиждал.

Браун заяви пред Би Би Си: "Бях малтретирана не само емоционално и физически, но и финансово. Не осъзнавах, че не разполагам с толкова много пари, колкото си мислех, че имам. Така че буквално трябваше да си глътна гордостта и да заживея с майка си".

Тя добавя: "Майка ми беше от хората, които казваха: "О, щом вече си го напуснала, всичко е наред". Но това не можеше да бъде по-далеч от истината.

"Очевидно е, че всяка ситуация е по-добра от тази с насилника, но когато напуснеш подобна ситуация на насилие, сякаш започваш всичко отначало. Трябва да се научиш да се доверяваш на хората. Трябва да се научиш да се доверяваш на себе си."

Белафонте, филмов продуцент, многократно е отричал твърденията на певицата срещу него.

През 2017 г. двамата постигнаха частно извънсъдебно споразумение, а разводът им беше финализиран година по-късно.

Като част от споразумението Браун трябваше да плати на Белафонте 350 000 долара (274 000 паунда) еднократна сума плюс 5000 долара (3900 паунда) месечна издръжка за дъщеря им Мадисън.

Звездата, която разкрива живота си след насилието, описано в книгата ѝ "Брутално честно", казва, че завръщането в Лийдс "определено" ѝ е помогнало да си стъпи на краката.

"Майка ми има седем сестри и братя, така че съм заобиколена от приятели, семейство, лели, чичовци, племенници, племеннички - цял отбор."

"Лийдс е красив, толкова зелен и толкова земен, а хората просто ги намирам за по-топли".

През февруари Браун обяви в Инстаграм, че след като е работила "адски упорито" повече от пет години, най-накрая е успяла да си купи собствен дом.

"През последните няколко години оглеждах къщи от време на време, но знаех, че нямам пари, за да си ги позволя", казва тя пред Би Би Си. "Но аз просто сведох глава, работих и живях скромно и така успях да си купя собствена къща."

Част от "пестеливия живот" означава, че Мел е трябвало да започне да пазарува с ограничен бюджет - нещо, от което тя няма да се откаже скоро.

"Все още обичам да пазарувам в Aldi и Lidl, не мисля, че някога ще спра да го правя, честно казано. Аз все още съм момиче от Лийдс!"

През 2018 г. Мел стана патрон на организацията Women's Aid и сега кампанията в полза на пострадалите от домашно насилие е огромна част от живота ѝ.

"Повишавам осведомеността, говоря за насилието и за това, през което съм преминала", казва тя.

"Аз съм гласът на всички останали оцелели, които нямат глас, които не могат да бъдат чути, които не могат да изразят мнението си - особено когато става въпрос за опити за промяна на съдебната система и за прилагане на повече закони, които са по-благоприятни за хората, които излизат от ситуация на насилие."

По време на последния си брак Браун казва, че се е чувствала в безопасност само когато е била далеч от дома, на работа.

Тя смята, че работодателите трябва да помагат на жертвите на работното място и да са "напълно наясно с предупредителните знаци за насилие".

Междувременно тази година се навършват 30 години от първото прослушване на Spice Girls - и все още има голямо желание те да се завърнат на сцената като петчленна група.

Браун заяви, че ако зависело от нея, групата "щяла да се събере още утре" и "става въпрос само за логистично решение".

Жените все още са приятелки и общуват в група в WhatsApp, която Браун признава, че напуска "доста често и после отново се присъединява".

"Аз съм най-забавната, защото съм севернячката", смее се тя. "Е, Мел Си също е много забавна. Всички сме забавни по различен начин."

Певицата е сгодена за партньора си Рори Макфий от 2022 г. и планира да се ожени в катедралата "Сейнт Пол" в Лондон.

По повод слуховете, че Виктория Бекъм ще изработи роклята, Мел каза: "Това е много важно: "Да, с удоволствие" - но призна, че обмисля няколко варианта.

Така или иначе, всички нейни колеги от групата ще бъдат там за големия ден. Както се пее в тяхната песен, "приятелството никога не свършва".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!