Защо всички говорят за новия клип на Азис

Певецът разкри, че скинарят в клипа му е циганин, а арабката е християнка

OFFNews 30 юни 2017 в 10:07 20594 6

Снимка Нова тв

Новият клип на Азис към песента "Мотел" събра над 2,2 милиона гледания само три дни, след като бе публикуван в Youtube. Видеото представя певеца в нов имидж и носи силни социални послания. Това му спечели ласкави думии дори от хора, които не са почитатели на чалгата.

"Мотел" е песен за толерантността в различните й социални измерения. Или както певецът предпочита да я нарича - за търпимостта. Действието в клипа се развива не в лъскав Маебах, а в автобус от градския транспорт, в който пътуват хора от различни възрасти, етноси, религии, сексуална ориентация, разбирания. Особено обсъждана е сцена, в която ром дава бутилка с вода на скинар, на когото му прилошава, а скинарят приема жеста.

"Вярвам, че аз със своята популярност съм длъжен да направя нещо за търпимостта между нациите и хора. Думата толерантност вече е изтъркана. Ние трябва да се търпим. Ясно е, че не можем да живеем заедно. Нека поне се търпим. Да не хвърляме енергията си в омраза, а в търпимост", коментира Азис в интервю-изповед за сутрешния блок на Нова телевизия.

"Пътувам често из Европа и виждам, че ме гледат странно хората с бял цвят на кожата, избягват ме, защото ме мислят за мюсюлманин. Яд ме е на всичко, което се случи. Понякога изпитвам злоба. Но само понякога. Бих искал белият човек да гледа на мен като на равен", споделя певецът.

"Преди тероризма беше СПИН-ът. След него дойдоха арабите. Не знам от какво ще се страхуваме след 10 години, но съм убеден, че и това ще мине", казва изпълнителят.

Азис (Васил Боянов) сам е измислил сюжета на клипа към песента. Лично избрал и някои от участниците. В интервюто той разкри, че арабката всъщност е християнка, изиграла ролята перфектно. Момичето е женено за арабин, който работи на дюнери. Скинарят бил изигран от... циганин - китаристът на Азис. А бременното момиче, което вмъква в сюжета и темата за ранните раждания, е първа братовчедка на Азис. Самата тя трябвало да прекъсне развитието си на спортист, когато забременяла.

Васил Боянов разказа и как е скъсал със скандалния имидж и е оставил голяма част от него в миналото, защото предпочита сега хората да го чуват, а не да го гледат.

"Ставам в 5:30 или 6 сутринта, защото си лягам в 10 вечерта. Аз никога не излизам вечер. Вечерям и се прибирам след 40 мин", разказа той.

"Аз бях ужасен гей с тази показност. Успях да израсна. Остарях и разбрах, че не е нужно да бъдеш ужасен гей, за да ти обърнат внимание. Хората сега обърнаха внимание на таланта ми. Тогава това беше единственият начин да ме чуят и мамка му, чуха ме", връща се назад той. Азис си спомни как като дете майка му го водела по прослушвания и винаги получавала един и същ отговор: че синът й няма гласови данни. Според него причината била в етноса му. Обличала му бял пуловер, а той още повече контрастирал на цвета на кожата му.

След песента си "Сен Тропе", в което се появява разголен, се засрамил, макар че тя има 38 млн. гледания и е пятa на различни езици в риалити формати в чужбина.

„Почти всяка вечер си говоря с Господ, даже скоро ми хрумна една мисъл, че ако Бог е направил свой хор от певци и музиканти, то аз съм солистът в него. Така го усещам. Аз нямам друго обяснение как е възможно да разплаквам хората само с отварянето на устата си. Енергията, която аз имам в гласа си, разнежва хората, разчувства ги, кара ги да се замислят и да плачат".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

4

Denis Rizanov

30.06 2017 в 11:50

Какъв "азо" преди ДЖУЛАЯ бе Владо?!
АНАТЕМА!
Имал бил "рок-сайт"...
АНАТЕМА!
преди Джулая за азо ше ми пуска ръкописи моля тисе?!...
Еми вземи пусни нещо за софка и за гринго бе, барем да е пълна картината...
АНАТЕМА!
Безсрамно и безскрупулно... БЕ ТИ СРАМА ЧЕ НЯМАШ ЯСНО, МА ПОНЕ МАЛКО УВАЖЕНИЕ КЪМ АУДИТОРИЯТА ДЕТО ТИ ЦЪКА?!
ай как съ ядосах рано сутринта... АЗО... ЦИГАНИН СКИНАР...

14355

2

neverland

30.06 2017 в 10:36

Е Васко, Васко...интересно е да се види как се развива човек пред очите ти, как еволюира. И после хората не се променяли, всичко се променя, просто трябва да е достатъчно дълго под наблюдение.

10571

1

Hissarion

30.06 2017 в 10:33

Евала Азис!
 
X

Да помогнем на украинските деца!